O Viața Nouă De Luni: 5 Sfaturi Pentru Deveni Mai Productiv


Cu toții ne facem promisiuni în mod regulat – să trecem la o dietă sănătoasă, să învățăm o limbă nouă, să citim o carte pe săptămână și multe altele. Dar nu reușim întotdeauna să respectăm aceste promisiuni, motiv pentru care începem adesea să ne simțim vinovați. De fapt, aceasta este o problemă caracteristică nu doar românilor, ci oamenilor din întreaga lume. În acest articol descriem câteva trucuri simple care te vor ajuta să devii mai energic, mai productiv și mai curajos începând chiar cu următoarea săptămână. Iată care sunt principalele recomandări pe care le vom aborda:

  • Nu ține totul în cap
  • Evidențiază sarcinile cu impact maxim
  • Împărțirea timpului în blocuri
  • Nu fi trist din cauza eșecurilor – trage concluziile necesare
  • Fă sport cât mai des

Nu ține totul în cap

Cel mai important lucru în atingerea obiectivelor este concentrarea asupra a ceea ce contează cu adevărat. În era informațională, abundența iritanților elimină atenția și ne putem pierde în sarcini. Un truc vechi pe care gurul productivității David Allen îl recomandă cititorilor săi constă în faptul de a-ți crea un „coș de informații”. Poate fi un jurnal frumos sau o aplicație în care vei putea „încărca” toate sarcinile cu care te confrunți și, astfel, îți vei elibera creierul de haos și de sarcini inutile.

O altă strategie care garantează creșterea productivității este „regula celor două minute” – atunci când sarcinile mici, care necesită doar câteva minute pentru a fi finalizate, sunt realizate imediat. Foarte des ne stresăm și obosim din cauza presiunii exercitate de mai multe sarcini mici, iar această regulă simplă ne permite să economisim energie pentru priorități reale. Este important să îți dezvolți un obicei puternic, astfel încât „regula de două minute” să devină pentru tine nu doar o altă idee, ci un principiu implementat ferm.

Evidențiază sarcinile cu impact maxim

Acest punct este strâns legat de cel precedent. Vei deveni mult mai productiv dacă vei îndeplini sarcinile mai puțin importante cât mai ușor posibil cu randamente reduse. Cu cât petreci mai puțin timp și atenție asupra lor, cu atât poți investi mai multe resurse în sarcinile prioritare de care depinde îndeplinirea obiectivelor tale principale.

Din păcate, nu orice sarcină mică poate fi eliminată pur și simplu – de multe ori sarcinile cu adevărat importante depind de astfel de sarcini auxiliare. Cum, în acest caz, să distingem grâul de pleavă? În primul rând, ai putea reduce complet timpul petrecut pe rețelele de socializare – în 99% din cazuri această ocupație nu te ajută să rezolvi sarcini importante, ci doar să pierzi resurse valoroase – timp și atenție. De asemenea, poate fi utilă reducerea sarcinilor care necesită o atenție și concentrație sporită, cum ar fi verificarea constantă a mesajelor sau a poștei. O modalitate bună de a reduce cheltuielile de resurse pentru astfel de sarcini este de a limita numărul de apeluri către acestea în timpul zilei. De exemplu, verifică-ți e-mailul nu la fiecare 5 minute, ci o dată la 2 ore.

Împărțirea timpului în blocuri

Ce au în comun Elon Musk și Bill Gates, pe lângă liniile de top din lista celor mai bogați oameni din lume? Productivitatea lor. Metoda de planificare a timpului pe care o folosesc se numește time chunking. Metoda este foarte simplă: în timpul zilei, rezervi intervale de timp pentru sarcini specifice în care nu faci altceva decât sarcinile pe care le-ai stabilit. Aceste intervale de timp pot fi de orice lungime, fie că este vorba de 10, 30 sau 60 de minute. Este mult mai important să te asiguri că ești pe deplin concentrat pe sarcină la un moment dat, scăpând de distrageri – rețele sociale, notificări, sarcini auxiliare precum prepararea cafelei și așa mai departe.

Această metodă funcționează deosebit de eficient dacă reușești să combini sarcini similare în blocuri – de exemplu, dacă ai o mulțime de apeluri diferite în timpul zilei, poți rezerva o oră special pentru aceasta și poți efectua toate apelurile necesare dintr-o singură dată.

Această tehnică are atât argumente pro, cât și contra. Avantajul său este că blocurile de timp îți permit să utilizezi orice minut eficient, iar principalul dezavantaj este că poate părea incredibil de plictisitor și, prin urmare, această metodă nu este una care s-ar potrivi tuturor. Dar dacă nu ești intimidat de o rutină clară, reducerea timpului te va ajuta cu siguranță să devii și mai productiv.

Nu fi trist din cauza eșecurilor – trage concluziile necesare

Discursurile motivaționale despre gândirea pozitivă sunt de mult dureroase, dar există un fir de adevăr în ele – gândurile noastre ar trebui să ne ajute să avansăm. Ar însemna aceasta că ar trebui să ne ignorăm greșelile? Cu siguranță – nu. Greșelile ne ajută să învățăm și să găsim soluții mai eficiente la problemele noastre cu fiecare nouă încercare.

Popularul blogger și inginer Marc Robert numește această instalație „Efectul Super Mario” după personajul legendarului joc cu același nume. În poveste, personajul principal trece prin sute de obstacole pentru a-și salva prințesa din ghearele ticălosului. Și oricât de mult ar intra personajul principal în gropi, jocul nu se termină: cu fiecare nouă încercare, jucătorul află mai multe despre obstacole, ceea ce îl ajută să le depășească. În cele din urmă, Mario o găsește pe prințesă și cu siguranță putem fi fericiți pentru el.

Fă sport cât mai des

În întreaga lume, cercetătorii în productivitate găsesc o relație pozitivă între sport și performanță. Activitatea fizică ne ajută să luptăm împotriva stresului, crește fluxul sanguin către creier, ceea ce crește performanța intelectuală și creativitatea, ajută la combaterea oboselii cronice și ne mărește concentrarea. Cercetările arată că exercițiile fizice ajută și la întărirea creierului – atunci când facem exerciții, substanțele chimice sunt eliberate în creier care stimulează și susțin dezvoltarea neuronilor.

Dacă toate aceste fapte nu te conving – ei bine, poți încerca oricând din propria experiență. Începe următoarea zi dimineață cu exerciții fizice sau yoga și încearcă să transformi această activitate într-un obicei. Suntem siguri că la final vei observa o îmbunătățire tangibilă a bunăstării și un aflux de energie. Și acest lucru, la rândul său, nu numai că îți va crește productivitatea, ci și vă te ajuta să-ți consolidezi forma fizică.

În legătură cu o postare

woman

Secretul Unui Zâmbet Frumos – Devino Mai ÎncrezutSecretul Unui Zâmbet Frumos – Devino Mai Încrezut

Dorința de a atinge apogeul frumuseții este factorul care unește vedetele de la Hollywood, sportivi celebri, oameni de afaceri și oameni influenți din diferite sfere. Totodată, zâmbetul ideal reprezintă un aspect important și indispensabil al frumuseții. Astfel, în prezent, dinții frumoși și zâmbetul impecabil nu reprezintă un privilegiu acordat doar

dice

5 sfaturi dovedite pentru a găsi cele mai bune cazinouri online din România5 sfaturi dovedite pentru a găsi cele mai bune cazinouri online din România

Alegerea unui site de cazinou poate părea o provocare, având în vedere numeroasele opțiuni disponibile. Cu toate acestea, dacă urmezi esențialul de la 5 sfaturi dovedite pentru a găsi cele mai bune cazinouri online din România, vei putea identifica rapid platformele care îți oferă nu doar siguranță, ci și o