Chalkidiki – O porție de metamorfozare
September 28, 2010
Șah Mat
September 28, 2010

Zacuscă cu pește

Toamna începe în fiecare an cu ritualurile ei. Iar murăturile și zacusca sunt parte din ele. Anul acesta, pe lângă salata de gogoșari și tocana de legume, mi-am petrecut week-endul punând la borcane și o zacuscă de pește.

Ai nevoie de:
– ½ l ulei;
– 1 ½ kg ceapă;
– 1 ½ kg morcov;
– 3 kg gogoșari;
– 3 kg roșii sau 300 gr bulion;
– 1 ½ kg macrou.

Se călește ceapa cu morcovul și gogoșarii, până ce se înmoaie. Separat, se fierbe peștele, iar când e gata se dă prin mașina de tocat. Se răstoarnă peștele peste legume, se adaugă sucul de roșii sau bulionul și se condimentează cu mirodenii, după gust.

Se fierbe totul până ce compoziția scade.

Se încălzesc în cuptor borcane curate în care se răstoarnă compoziția de zacuscă. Se închid etanș și se lasă câteva zile într-un loc călduros.

La iarnă sunteți asigurate cu o zacuscă delicioasă de pește.

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

1 Comment

  1. Andrei says:

    Tu, Etienne, barbat norocos …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.