Tuberculoza nu este o boală sexy
March 24, 2014
A fi sau a nu fi nebun?
March 25, 2014

Vrei un oraș mai curat? Participă la ”CIF-ățenie”!

De cele mai multe ori mi se întâmplă să deschid un articol al cărui titlu îmi promite, poate, rezolvarea unor probleme la care eu nu găseam răspuns, dar am în multe dintre cazuri surpriza să nu găsesc nicio rezolvare, iar titlul să fie singurul lucru atractiv. Căutăm, în general, orice răspuns ar putea fi atașat la întrebările pe care le avem de atâta timp și cu care, paradoxal, alte persoane par împăcate. Și noi nu înțelegem cum reușesc acest lucru.

Am să te-ntreb direct, fără ocolișuri, fiindcă astăzi vin cu o rezolvare a problemelor care țin de societatea în care trăim, pe care o dorim civilizată pentru copiii noștri, pentru educația lor:

Spune-mi, te-ai săturat să îți auzi copilul care abia a învățat să citească, repetând prostiile și înjurăturile scrise pe pereții clădirilor?

Mai știi ce să îi răspunzi când te întreabă ce e cuvântul acela urât care începe cu ”P” și pe care îl găsești la fiecare colț de stradă?

Cred că acum există în sfârșit o soluție, o idee care pe mine m-a încântat, trebuie să recunosc. Este adevărat, apreciez ”arta urbană”, făcută cu sprayurile pe pereți, însă nu ”pictată” pe instituții, ci în locuri special amenajate, sau acolo unde se permite, ori în nici un caz nu-mi mai doresc să văd desene obscene sau cuvinte din aceeași categorie.

Campania inițiată de Cif e chiar interesantă. Tu poți contribui la o schimbare! Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația de pe site-ul lor pe telefonul tău și să faci o poză unui mesaj nepotrivit, dar potrivit pentru a fi șters, pe care nu mai vrei să îl vadă copilul tău sau te ”zgârie” chiar pe tine pe retină în fiecare zi, în drum spre serviciu.

Un juriu va decide dacă mesajul tău va fi șters din locul respectiv. Campania lor este până la sfârșitul lunii Mai 2014, deci dacă îți dorești o schimbare, te sfătuiesc să contribui și tu cât poți de curând.

Știu că nu vom schimba lumea, dar și lucrurile mici contează. Pentru mai multe detalii, vizitează siteul CIF, acolo sunt și fotografiile cu zonele deja curățate. Îmi doresc să ne putem mândri că avem o țară mai curată!

Sursa foto: Itnewz.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.