Fii patriotă, procrează!
June 2, 2014
Invitații personalizate, pentru o nuntă de poveste
June 16, 2014

Vor femeile să fie salvate?

Curios sau nu, mă uitam zilele trecute la Iron Man 3. Într-una din scenele de la final ea este salvată de eroul națiunii (cum altfel!) și mi-a trecut prin minte fix acest gând: femeile vor în continuare să fie salvate și, subtil sau fățiș, ni se confirmă de fiecare dată acest lucru.

De mici visăm să găsim prințul care să ne aprecieze bunătatea și gingășia. Dorim rochii lungi, cu trenă și conduri strălucitori. Fashioniste declarate sau feministe convinse, purtăm cu mândrie eticheta de ”femei de carieră” însă în adâncul nostru există acea așteptare.  Desi nu vrem să acceptăm, căutăm cu privirea pe străzile murdare un broscoi pe care să îl transformăm în prinț.

E adevărat că emanciparea femeii pare că a inversat atât de mult rolurile încât vezi mai degrabă bărbați cu bebelușii în brațe plimbându-se seara și așteptându-și soțiile/mame de la serviciu. Când am băut din poțiunea magică și ne-am transformat? Oare când am schimbat caleașca cu dovleacul 4X4 în care ne urcăm în fiecare dimineață după ce ne-am asigurat că e totul în regulă și ne-am făcut lista pe ziua în curs? În acest secol, societatea revine la matriarhat?

Poate de-a lungul timpului femeile s-au săturat să îl aștepte pe Mr. Right și s-au mulțumit cu Mr. Right Now (nu îmi aparține această sintagma!).  Astfel, prințul s-a pierdut în argumente logice de genul ”mai bine fac eu”  iar gingășia noastră s-a transformat în altceva. Încă încerc să definesc acel altceva căci nu înțeleg de ce a fi vulnerabil e atât de rau în zilele noastre?

Vom continua să citim fetițelor povești, le vom cultiva ideea că sunt feminine, frumoase, gingașe și că vor găsi, alături de un prinț, acel happy ending la care și noi, în secret, visăm încă. Vom proiecta asupra lor toate visele copilăriei noastre și ne vom împotrivi atunci când va aduce acasă băiatul fără nici un viitor ce își pierde timpul la colțul blocului. Dar ea, la fel ca mama ei, va repeta un scenariu pe care îl vede în realitate. Până la urmă, suntem oglinda familiei noastre și vrând-nevrând alegerile emoționale sunt dictate, în cea mai mare parte, de dinamica acesteia.

Oare în era tehnologiei și a genului neutru femeile mai vor să fie salvate sau au învățat să se salveze singure?

Sursă foto: ionmagazine.co.uk

Share

2 Comments

  1. lawrence says:

    .

    tnx for info!

  2. Ora Exacta says:

    Navigand pe netul din Romania iata ca am nimerit pe pagina
    dvs.. Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.