lumină
Cum faci lumină în viața copilului tău
January 22, 2017
O scurtă istorie a mătăsii
January 25, 2017

Vin și cărți – mixul plăcerii adevărate

vin si carti

Știți foarte bine că, atunci când intri pe un site, stimabilul domn Google îți afișează reclame în funcție de istoricul navigărilor tale pe internet și, implicit, în funcție de interesele tale. Eram curioasă să fac o analiză despre ce știe Google despre mine la acest capitol, așa că am intrat pe diverse site-uri și am observat ce reclame apar. Fără nici o surpriză aproape, majoritatea erau la cărți și librării online sau la vreun magazin online de vinuri.

Și asta pentru că mă uit cu aceeași plăcere într-un magazin online de vinuri cu care mă uit și într-o librărie online. Iar combinația de carte și vin este, fără doar și poate, preferata mea! Nu cred că este plăcere mai mare pentru mine decât aceea de a citi o carte bună și de a savura un pahar de vin delicios, în același timp.

Recunosc că de când am ieșit din spital nu m-am mai bucurat la fel de mult ca înainte de această minunată lume a vinurilor. Nu am mai fost la degustări de vinuri și nici acasă sau la restaurant nu am mai savurat un pahar de vin ca înainte. Dacă mi-e dor? Nici nu se pune problema să nu îmi fie dor, mai ales că vinul a fost dintotdeauna parte din viața mea, încă de când copilăream desculță prin via bunicilor.

Mi-e dor de cursurile de enologie, de degustările de vin, de asocierea mâncării cu un anumit tip de vin, de sunetul pe care îl face scoaterea unui dop de plută din sticlă sau sunetul vinului turnat în pahar. Am învățat de-a lungul anilor atât de multe despre vin, încât e păcat să nu folosesc aceste informații în continuare.

Am învățat despre istoria vinului și a soiurilor de struguri, despre ce tip de vin bei cu un anumit fel de mâncare, despre ce anume apreciezi la un vin, despre cum să bei un pahar de vin sau mai multe fără să te îmbeți, despre cum să vezi în degustarea unui pahar de vin o formă de artă. Am ajuns să îmi dau seama dacă vinul la pahar are apă în el, doar mirosindu-l, așa cum știu să aproximez câte grade alcoolice are un vin doar învârtind un pic vinul în pahar.

Așa că, în amintirea vremurilor frumoase, dar și cu gândul la vară, atunci când voi savura un vin delicios cu fetele mele, ciocnesc acum cu voi un pahar de vin rose online! Și cât faceți voi cumpărăturile și vă bucurați de un pahar sau de o sticlă de vin alături de cineva drag, eu mă întorc momentan la cărțile mele, cu mențiunea că vom mai vorbi cât de curând despre minunata lume a vinului!

Foto: spice4life.co.za

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.