Astăzi îmbrățișez
March 3, 2014
Feminitate și speakeri de succes, pentru succes – partea a doua
March 3, 2014

Viața nu e un concurs de popularitate

Suntem crescuți de mici pe principiul că TREBUIE să fim cei mai buni. Că trebuie să trăim mereu în competiție, că viața e o luptă, că trebuie să îi depășim pe Gigel și pe Maricica la școală și să venim doar cu 10 acasă. Suntem învățați să stăm cu binoclul pe vecini și pe competitori ca să vedem ce au mai făcut și, bineînțeles, să furăm din idei pentru a fi, în cele din urmă, noi cei mai buni. Ne-am obișnuit să adorăm să fim plăcuți de ceilalți și să ne zburlim imediat ce cineva ne adresează o remarcă negativă. Să ne bucurăm împreună cu toată cireada care ne urmează pentru răul celuilalt. Să trăim în tipare și să arătăm cu degetul tot ce e diferit, considerându-l ”anormal”.

Dar viața chiar nu e un concurs de popularitate. Nu trebuie să am de partea mea cât mai mulți adepți care să mă iubească frenetic, să dea din cap la tot ce spun eu și să făurească stratageme împotriva competitorilor mei. Nu am nevoie ca viitorii mei copii să vină de la școală numai cu 10, pentru că societatea îmi spune că așa se măsoară reușitele. Nu vreau să bârfesc și să fac rău altuia doar pentru a-mi fi mie bine sau pentru a fi plăcută de o mulțime de oameni care, de fapt, nici nu mă cunosc.

Și nu mă biciuiesc pe spate și nu plâng cu perna în brațe când cineva nu e de acord cu mine, când apar comentarii negative la adresa mea sau când cineva se bucură de răul meu. Mi-au fost date să aud așa de multe, atât despre mine, cât și despre alții, încât totul mi se pare ca producția unui reality-show în care regizori pun marionete să joace scene ridicole, duse la extrem de dragul unui auditoriu credul, căruia îi place magnificul și se activează instant la auzul ultimelor ”bârfe”.

Dar viața chiar nu stă în lucrurile astea! Viața nu e un concurs de popularitate și asta o spun în fiecare zi! Nu pentru mine, ci pentru cei care cred în continuare că au nevoie de aprobările celorlalți, că au nevoie să se hrănească cu răul altuia, că se simt bine în cutia și în tiparele lor și orice altceva trebuie pus la zid.

Pentru că viața e a naibii de frumoasă, dacă știi cum să o trăiești!

Sursa foto: beerandwhiskeybros.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.