Bunul rămas
February 15, 2012
Sherlock Holmes, cel mai perspicace detectiv
February 15, 2012

Viața mea este tristă și plictisitoare

Mi-aș dori să nu spun asta. Mi-aș dori să spun că viața e frumoasă, că ea îmi aduce zi de zi lucruri interesante și demne de analizat, că e plină de culoare și că merită trăită. Bineînțeles că merită trăită, nu aș avea niciodată tendințe sinucigașe, doar că ea merită trăită așa tristă și plictisitoare cum e ea momentan.

Este ciudat ca cineva care lucrează într-un domeniu atât de schimbător și dinamic să afirme așa ceva, dar am impresia că, în ultima vreme, totul se conformează unui tipar enervant în care sunt prinsă și pe care, într-un mod masochist, îmi face plăcere să îl urmez.

Cu câteva mici excepții, știu exact ce voi face pe parcursul zilei, încă de la ora 07.21, atunci când deschid ochii. Știu cu cine mă voi întâlni, cu cine voi vorbi la telefon și chiar și câți litri de apă voi bea în acea zi. Știu exact ce voi face după ce plec de la birou, știu la ce serial mă voi uita când ajung acasă, știu câte pagini voi reuși să citesc și știu și ora aproximativă la care voi adormi. Și știu că a doua zi o voi lua de la capăt.

Fiecare zi este la fel și știu că acum mă plâng, dar prima reacție în momentul în care apare ceva ce ar putea să-mi strice tiparul este să resping acel lucru. Pentru că trebuie să dorm, să întind rufele sau, pur și simplu, să stau.

Dacă mai există cineva pe acest Pământ care, la un moment dat, a simțit același lucru și dacă această persoană citește Belva, vă rog să-mi spuneți ce măsuri ați luat voi, dacă ați luat.

Sursa foto: layoutsparks.com

Share

9 Comments

 1. Oh, Ines, as vrea sa pot sa-ti dau o solutie la problema ta. Dar, din pacate (sau din fericire, depinde de punctul de vedere) mie imi place sa-mi umplu ziua pana la refuz, si chiar si peste cele 24 ore firesti, astfel ca nu exista 2 zile la fel pentru mine. Nu inseamna ca imi plac toate zilele, multe sunt enervante sau stresante sau plictisitoare, dar nu repetitive. Si daca nu-mi place ziua respectiva ma consolez cu gandul ca urmatoarea va fi altfel, poate ceva mai buna 🙂

 2. maura says:

  Out the box! Din cusca proprie iesi doar daca ii tai gratiile de clestar pe care le-ai modelat cu migala. Dar scrasnetul ferastraului face tot confortul!

  Si, o melodie faina. http://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQoQ0
  Uneori ajuta!
  Smile, please!

 3. Georgiana Vieru says:

  Am avut o perioada de genul asta undeva anul trecut. Eram apatica, iritata, irascibila, astfel ca aproape nimeni nu se mai intelegea cu mine. Casa era vraiste pentru ca eu nu mai aveam chef sa fac patul, sa spal vasele, nimic. Am izbucnic intr-o sesiune de cumparaturi, dar la modul iresponsabil, mi-am golit cardul fara sa-mi pese de datoriile care raman neplatite, rata, etc. Suna a cliseu, dar a doua zi dimineata am inceput sa spal vasele, sa fac patul si alte lucruri de care in ultima vreme nu mai avusesem chef. Aveam alta atitudine. Deci sfatul meu nu e musai sa megi la cumparaturi, asta a functionat la mine. Dar fa ceva iresponsabil, iesi din tiparul zilnic, pleaca cateva zile din oras, ce vrei tu! Poate merge!:)

 4. Paula Alixandrov says:

  @maura: Ideea cu Out of the box! mi se pare geniala in schimb daca mai ascult o data melodia lui Adele imi tai venele, ei nu am ganduri sinucigase, dar intelegi starea pe care mi-o creeaza.

  @Ines: Nu exista o solutie universala ca sa-ti transformi viata trista si plictisitoare. Ideea lui Lori de a-si umple ziua pana la refuz mi se pare foarte buna, sa fii prinsa in tot felul de activitati zi de zi chiar ajuta, pe mine ma ajuta cel putin.

 5. […] o energie pozitivă extraordinară şi care te fac să-ţi dai seama că viaţa ta nu este atât de tristă şi plictisitoare cum credeai […]

 6. lorelaylilu says:

  Cred ca iti trebuie o vacanta,o evadare…

 7. Niko says:

  Tu singura spui ca respingi tot ceea ce ar putea sa-ti sparga rutina…atunci inseamna ca te invarti in cerc.Incearca sa faci ceva care sa te scoata din starea asta!Ia-ti un bilet la teatru,la filarmonica sau oriunde iti place,sau fa ceva nonconformist,ceva care sa te bucure si care te-ar putea ajuta sa iesi din cerc…Eu una asa as proceda.Fiecare trecem prin astfel de momente…Important e sa nu ne lasam coplesiti.Uite ceva care pe mine ma ajuta cand nu am alte variante:ascult Voltaj(care transmit prin melodiile lor numai mesaje pozitive)si dansez pana la epuizare.Sper sa nu radeti prea tare,dar are efect…

 8. Ines Prodan says:

  Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi și vreau să vă anunț că mi-a trecut: viața mea nu mai este tristă și plictisitoare!

  Ați avut dreptate: trebuia să fac ceva care să spargă rutina. Am făcut, acum sunt ok! 😛

 9. […] au fost trilioane de oameni îngrijorați de starea mea de spirit din momentul în care am scris acest articol, m-am gândit să-i fac un update și să vă anunț că viața mea nu mai este tristă și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.