Sari!
August 15, 2011
Piept de pui cu smântână şi ciuperci
August 15, 2011

Vatra Dornei – oază de proaspătă sălbăticie

V-am promis că vă voi povesti cum a fost mini-excursia noastră la Dorna. Ei bine, extrem de frumos a fost! Dorna e pentru mine un loc special. E locul unde mi-am petrecut vacanțele de vară când eram copil, apoi distracțiile nebune în liceu cu prietenii mei.

Am pornit de dimineață vineri cu trenul. Drumul a fost ok, cu AC și liniște în compartiment. Ajunși în Dorna, am mers să facem unele cumpărături din piață și apoi la autogară unde am luat un autobuz până în Dorna Arini, satul Cozănești. De acolo, pe jos, vreo 30 de minute cu rucsacurile în spate, pe căldură. A fost bine, deși mi-am făcut o vânătaie la umăr din cauza rucsacului și m-am bronzat ca un tractorist pe brațe.

Am sărit garduri, am mâncat fragi și am inspirat aerul curat de munte, de fân proaspăt cosit. Am admirat bogăția grădinilor de zarzavaturi și câmpurile pline de margarete, mai un vișeluș, mai un căluț, am văzut chiar și o căprioară cu puiul ei.

Ajunși la casa bunicilor, ne-am încărcat bateriile, am băut apă rece de izvor și am întins o pătură la umbră, printre bujori. Apoi, am făcut o plimbare până în imaș, locul meu preferat de joacă în copilărie.


Apoi am stat la povești și ne-am amintit peripeții, bucurându-ne că ne-am putut petrece aniversarea acolo unde a început povestea noastră de dragoste, alături de o lună plină impresionantă.

A doua zi, am luat drumul la picior, am urcat până în plai, unde am mâncat afine până ne-am făcut mov. Am făcut fotografii și am decis să ne relaxăm puțin când am auzit tunete venind dinspre munte. Prevăzători, am decis să plecăm înspre casă, ajungând chiar înainte să se pornească furtuna. O furtună frumoasă, cu tunete și fulgere. Spre seară, ploaia s-a oprit și am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri. Cerul ardea de culorile pastelate, iar după ce s-a întuncat, era atât de înstelat, iar greierii completau frumos atmosfera.

Dimineața, întreg peisajul era scăldat în ceață. Am pornit înapoi spre Dorna, unde ne-am plimbat prin parcul cu veverițe. A fost un weekend relaxant, m-am bucurat mult de prospețimea aerului și liniștea ce ne înconjura, de fructele proaspete pe care le-am mâncat și vițelușii unchiului meu cu care m-am jucat. Adorabili!

Chiar avem o țară frumoasă!

Share

1 Comment

  1. […] cu toți dragii și dragile mele. Cu cățel, cu purcel, ne-am urcat în mașini cu direcția Vatra Dornei. Acolo s-a născut și a copilărit tata, iar noi am petrecut multe veri răcoroase la umbra […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.