Azi privesc apusul
July 6, 2011
Bloggerii ieșeni participă la Blog Olympics
July 6, 2011

Vama Veche, fără de pereche

Vreau să ajung în Vamă măcar pentru o săptămână. Să iau un tren murdar sau o mașină înghesuită și să înnebunesc de cald spre mare. Să mă bucur în timp ce trec prin stațiunile aglomerate de burtoși și femei cu papuci de plastic și toc înalt – să mă bucur că eu, eu nu mă opresc acolo.

Să ajung în Vamă și să merg pe straduța cvasi-pietruită, cvasi-astfaltată, ce la 8 dimineața încă mai păstrează urmele nopții ce abia s-a încheiat. Să-mi arunc bagajul în cortul abia ridicat, să ne lăsăm hainele pe plajă și să ne aruncăm în apă. Cu bucuria unui copil ce a descoperit o gumă Turbo în buzunarul hainei și cu gândurile ce-mi urlă în cap: “Nu știi să înoți!

Să lâncezesc pe plajă, să beau o bere rece și să facem planuri pentru diseară. Să nu-mi pese de ținuta aleasă, părul ce nu stă în nicio direcție sau de banii pe care îi am sau nu în buzunar. Să se întunece și să miroase a sărat.

Să fie o noapte ciudată, cu oameni necunoscuți, dar atât de prietenoși, focuri pe plaja, chitări singuratice și dansat până dimineață. Să nu-mi trebuiască nimic decât o stare de bine și un zâmbet tâmp pe față. Să merg să iau cafea de la nenea cu părul alb prins în coadă, omul care m-a dat pe spate cu replica – „În fiecare dimineață mă tratez cu o femeie frumoasă”.

Să vad o parte din răsărit, să adorm pe plajă și să-mi fie frig, să intru în cort și să-mi fie cald. Să simt libertatea. Să-mi cumpăr cercei până când rămân fără bani și să știu că toți îmi sunt prieteni.

Gata, vreau în Vamăăăăă. Cine mai vrea?

Sursă foto: facebook.com

Share

3 Comments

  1. Clara Popescu says:

    Eu! Eu! Pfai, ce dor imi e si mie de Vama :X

  2. Alexandra says:

    Si eu vreau!!!Abia astept sa plec in Vama :X:X:X

  3. cris says:

    Şi eu vreaaaau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.