Dormim împreună … separat?
January 17, 2012
Pui chinezesc cu legume- un adevărat deliciu
January 17, 2012

„Vai, dar ce te-ai împlinit!”

Nu înțeleg obiceiul ăsta prost al oamenilor de a costata dacă ai mai slăbit s-au te-ai mai îngrășat atunci când te întâlnesc, după o perioadă lungă în care nu te-au mai văzut.

Nu înțeleg de ce simt ei nevoia să vocifereze constatarea. Oare ei cred că tu nu știi? Oare de ce nu se pot limita la un „Ce mai faci?” politicos, fără să mă pună la curent cu privire la stadiul actual al greutății mele.

Și, pentru că lucrurile pot merge și mai departe, pe lângă constatatea lor ingenioasă, e musai să facă și completarea: că îți stă bine. Uneori, acest „dar îți stă bine, numai că nu sunt eu obișnuită cu tine așa” vine după o pauză stânjenitoare în care eu arunc săgeți otrăvite cu ochii și scot flăcări pe nas. De cele mai multe ori, de fapt.

De ce nu puteți, oameni buni, să salutați și să treceți mai departe? Sau să mă întrebați ce am mai făcut în suta aia de ani în care nu ne-am văzut? Sau să mă întrebați ce face mama? Sau, dacă vreți să spuneți ceva cu privire la înfățișarea mea, spuneți-mi că vă plac cerceii mei și ați rezolvat.

Ce oameni, dom’le, ce oameni!

Sursa foto: deviantart.com

Share

8 Comments

 1. clamaria says:

  I get you:))

  Cind mi se spune ca “arat bine” sau ca “m-am implinit” imi place sa le raspund tot asa, in spirit de gluma, vorba tatalui meu, ca “traiesc bine si am ce minca”! :))

  Am un succes nebun cu gluma asta pentru ca si ei rid, cam prosteste ce-i drept=))

 2. carmen says:

  Ines, cunosc sentimentul… Si unii cred ca e o constatare care iti face o placere deosebita.. “Da te-ai mai ingrasat putin, nu?”…

 3. guestulcusteluta says:

  E un semn ca e timpul sa te dezimplinesti, sau sa traiesti mai prost, sa nua i ce manca:)):))):))
  Eu sunt in breasla asta de vreo 15 ani, a celor care “traiesc bine” si stiu ce zic:)
  Nu te-am mai vazut de ceva timp. Chiar ce mai faci? 😀

 4. Ines Prodan says:

  @guestulcusteluta: Ce să fac? Încerc să nu mă împlinesc :))).

 5. chloe says:

  mi se intampla sa remarc cu glas tare daca o persoana a slabit, cand stiu ca i-ar face placere ca se observa; in sensul invers insa nu ma bag 😉

  mi s-a intamplat insa si sa observ ca unele persoane nu se pot abtine sa nu vocalizeze stadiul de slabit al altora dintr-un fel de invidie…de genul ‘vai tu, nu stiam ca poti arata asa de bine’…pe unii oameni ii deranjeaza cand iesi din tiparele in care te-au catalogat, daca vrei sa sari din cutiuta unde ai fost repartizat 😉

  in general cei care sar direct la remarci din astea cred ca sunt ei insisi absorbiti de problema kg in plus sau minus

 6. Ines Prodan says:

  … sau, așa cum îmi spunea cineva pe FB, nu știu să inițieze o conversație și folosesc și ei ce le este mai la îndemână.

  Recunosc că și eu sunt uneori în pană de idei, dar încerc să le spun ceva de haine, de machiaj, de culori, nu de ceva ce i-ar putea jigni.

 7. Teo Grigorie says:

  Si invers e tare enervant. “Vai, ce ai slabit! Esti bine, e totul in regula?”.
  Nu inteleg de ce trebuie sa se spuna ceva despre felul cum arati. Vorba ta, salutam si atat.

 8. @Teo: am asistat la un asemenea caz. Intrebase cineva pe o prietena “vai, draga, dar ce-ai slabit! Ai patit ceva? Ce-i cu tine?” Sa-ti mai spun cat de greu mi-a fost sa nu pufnesc in ras? :))

  Sa ne implim cu toatele, zic!