Visul meu
February 26, 2016
Zâmbăreți doar la nevoie
February 29, 2016

Păreri din vacanță cu J`info Tours

vacanta

Am participat săptămâna aceasta la o discuție aprinsă cu păreri multiple despre modul în care ne alegem o vacanță și despre viitorul agențiilor de turism. Evident, erau cei care pfererau varianta clasică, care spuneau că o agenție de turism este sfântă, și, desigur, pe partea opusă, erau cei din generația mai tânără care susțineau platformele web de profil și aplicațiile specifice. Și e foarte tare să vezi o discuție, cu argumente solide, ce-i drept, între un client loial de zeci de ani J`info Tours și între cineva care nu e atât de interesat de furnizor în sine, cât de ideea de a încerca mereu lucruri noi și de a le face pe cont propriu.

Desigur, dacă stăm să analizăm un pic, fiecare dintre ei are dreptate în felul său. Domnul care va alege întotdeauna o vacanță cu J`info Tours caută siguranță și o colaborare strânsă cu agenția lui. Este obișnuit să lucreze cu oamenii și e foarte sceptic că un site îi poate rezerva vacanța mult dorită. În plus, e foarte posibil să nu vrea să își bată capul căutând singur variante pe Internet și nici nu vrea să se trezească în vacanță că apare o problemă și nu are pe cine trage la răspundere.

Știu la ce se referă, pentru că am lucrat ani de zile într-o agenție de turism și am văzut care sunt preferințele clienților care aleg să lucreze cu o agenție de turism în detrimentul site-urilor independente. Mulți au impresia că, dacă îți iei vacanța de la o agenție de turism, te va costa mai mult, pentru că trebuie și agenția să își ia un comision, nu? Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. În general, agenția de turism are contracte de colaborare cu furnizorii și primește discount de la furnizorul de servicii turistice, astfel că pachetele ajung să fie la același preț sau chiar mai ieftine. Iar când agenția e în sine un tour-operator, e clar că prețurile sunt și mai bune!

Și noi când plecam prin concedii ne luam biletele de avion și de vacanță de la o agenție de turism, aveam pregătit dinainte tot traseul și toate informațiile de care aveam nevoie și totul era în regulă. Desigur, nu toți turiștii sunt așa. Unii preferă aventura și vor să își facă singuri vacanța. Dar dacă vrei să te relaxezi și să nu ai nici o bătaie de cap cu organizatul vacanței, e clar că trebuie să alegi o agenție de turism. În plus, vei primi o părere onestă despre locurile pe care urmează să le vezi, deoarece, agenții de turism vizitează spațiile de cazare pe care le recomandă. Desigur, vorbim aici de agenții de turism care se respectă și care își respectă clienții, agenții cu vechime și cu profesionalism.

Acum, după discuția la care am luat parte, mi s-a trezit apetitul după vacanțe și relaxare, așa că nu m-am putut abține să nu mă uit cu nostalgie pe pagina de Facebook a agenției și să văd oferte și fotografii din toate colțurile lumii.

La tine cum e? Preferi agenția de turism sau alegi să îți organizezi singur vacanța?

Foto: uniworldinc.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

 1. Marian Constantin says:

  Poate ai dreptate dar nu ai ales bine agentia. Dupa 4 experiente multumitoare cu J’info am avut cea mai mare dezamagire cu aceeasi firma. Nu imi place sa ma plang pe internet dar va spun ca in cei peste 25 de ani de vacante din Australia sau China si pana in SUA nu mi-a fost dat sa intalnesc mai multa indolenta, tupeu in relatia cu clientul (adica miere si lapte pana ai platit avansul iar apoi pur si simplu nu mai raspundeau la mailuri sau telefon).
  Prefer cel mai prapadit site decat acesti sarlatani care la luat banii sunt campioni!
  Niciodata… dar niciodata sa nu alegeti J’info Tours! Niste mizerabili!

 2. OVIDIU says:

  Agentie de turism neserioasă. Insoțitor de grup nepregătit profesional să acorde asistentă pe durata vacantei.

  Postez aceste rânduri pentru a informa eventualele persoane ce doresc să achiziționeze o vacanță (CIRCUIT, SEJUR, etc.) prin această agentie.

  În luna februarie am achiziționat o vacanță (circuit) Portugalia -Maroc prin intermediul acestei agenții, achitând și un avans destul de mare, însă cu o lună înaintea datei de plecare am fost sunat de către cineva de la agentie să îmi comunice că excursia nu se mai organizează, întrucât nu s-au înscris persoane suficiente. Față de această relatare seacă am solicitat lămuriri (de genul câte persoane s-au înscris ? suntem singura familie înscrisă? etc.), însă nu ni s-a oferit niciun răspuns. După mai multe convorbiri telefonice și insistențe din partea mea mi s-a oferit o alternativă, respectiv circuit Spania – Maroc cam în aceeasi perioadă, circuit pe are l-am acceptat, întrucât era prea târziu să mai achiziționez o altă excursie prin altă agentie.

  Deși excursia era prezentată foarte frumos, s-a dovedit a fi o nereală, cu preturi ascunse și umflate (s-au schimbat hotelurile, față de cele prezentate în ofertă, iar majoritatea grupului ne-au spus că au dorit și ei să achizitioneze excursia Portugalia -Maroc, însă de la agentie li s-a spus că nu mai sunt locuri ????). Astfel, ajunsi în Spania, tot grupul a refuzat să achizitioneze excursiile optionale puse la dispozitie de agentie, întrucât preturile din ofertă nu mai corespondeau cu ceea ce se solicita la fața locului, fiind efectiv triplate, motiv pentru care o parte din grup am achizitionat excursii prin agentii locale și am achitat aprox. jumătate din pretul solicitat de agentie (ex. excursie Gibraltar – pret agentie 117 euro de persoană (pret în care nu intra niciun obiectiv turistic din Gibraltar, ci doar transportul cu auto până la Gibraltar), pret total cu închiriere auto din Spania și achizitionare tur Gibraltar, cu ghid și intrare la obiective turistice 51 euro/peroană. Vizitarea orasului Malaga – preț prin agentie 50 euro/persoana, în care intra doar transportul cu auto prin Malaga, însă pe cont propriu am vizitat Malaga cu pretul de 32 euro/peroană în care a fost inclus și pretul la majoritatea obiectivelor turistice, întrucât am achizitionat un tur hop-on-hop cu intrare gratuită la majoritatea obiectivelor turistice ).

  Ei și aici intervine partea frumoasă a sejurului – însoțitorul de grup – o doamnă, profesoară de engleză, care ne-a dat impresia că nu fusese niciodată în Malaga, întrucât nu ne-a oferit nicio informatie cu privire la obiectivele turistice vizitate, apelând la cineva din grup pentru orientare în spațiu – nefiind capabilă să ne îndrume la obiectivele turistice, ce să mai zic de vreo informatie referitoare la respectivele obiective turistice. Iar cu privire la obiectivele turistice vizitate în Maroc, doamna profesoară efectiv citea informatiile de pe o tabletă, iar când era întrebată de cineva din grup despre un anumit obiectiv turistic, pe care nu îl avea cuprins în informatiile sale, era pierdută în spațiu, nefiind capabilă să ofere acele informatii, ca să nu mai zic că o parte din informatiile oferite au fost eronate.

  Referitor zilele petrecute în Maroc, când am ajuns în Spania, agentia ne-a solicitat încă 97 euro/peroană pentru intrările la obiectivele turistice din Maroc, deși în ofertă nu era specificat acest aspect. Astfel, am fost nevoiti să mai achităm niste sume de bani triplate, întrucât majoritatea obiectivelor turistice vizitate erau exterioare și erau gratuite, motiv pentru care i-am solicitat explicații d-nei proferoare, însă replica dânsei a fost următoarea ,, Ei, mai puneti la socoteală câțiva euro achitati în plus,,.

  Ar mai fi multe de spus, însă doresc să păstrez o anumită decență în exprimare și astfel am să închei cu următoarea constatare și următorul sfat:

  Constatare: Deși am cercetat toate opiniile găsite pe net referitoare la seriozitatea acestei agentii și aproximativ toate erau nefavorabile, am crezut că sunt exagerări, însă s-au dovedit a fi adevărate. Deci, inainte de a achizitiona orice fel de excursie, interesati-vă cu privire la seriozitatea agentiei și cântăriti bine înainte de a achitat un pret mai mic și a beneficia de servicii proaste.

  Sfat: Nu recomand nici dusmanilor mei această agentie. Încercati să achizitionati excursii de la agentii serioase, ex: Eturia, Marshal Turism, Dal Travel, Nordic Tour sunt agentii foarte serioase, cu oameni profesionisti, cu adevărați însotitori de grup.

  Notă: Am râs de m-am prăpădit când am văzut reclama acestei agentii pentru anul 2018 ,, Cei mai buni însotitori de grup, preturi reale ,,.

  Doamne, câtă ipocrizie și minciună.

  Spun un NU achizitionării excursiilor prin această agentie.

 3. punga arsenie says:

  Domnul Marian are mare dreptate.Am fost cu aceasta firma in Rusia in vara anului 2017 in perioada noptilor albe.La Moscova a fost bine,dar la Sankt Petersburg a fost mizerabil. Am fost cazati la hotel 3 stele spun ei {hotel 365 Spb}dar acest “hotel”este o locatie veche numele de hotel este mult spus.Parerea mea este ca acolo au fost ateliere de cooperativa,cantine etc.Nici urma de confort.:2 prosoape murdare,lenjeria veche,rupta,murdara,camerele intunecoase,mobilier vechi,fara scaune,sifonier.Micul dejun inclus in pret a fost sub orice critica la acest asa zis hotel:arpacas fiert,un cremvursti,o ceasca de ceai.In alta zi o budinca necomestibila si o clatita.Alta zi un ou si o lingura de ceva ca smantana.Ghida nu are nici o vina in alegerea locatiei.Vina o au cei de la agentia din Bucuresti.Ghida a repartizat camerele preferential.Afost un grup de 10 persoane in care eu cu sotia am fost tratati ca intrusi deoarece,toti ceilalti erau cunostinte mai vechi cu ghida.Ghida a facut fotografii de grup cu promisiunea ca vor fi trimise pe email dar nu am primit nimic din”surpriza” promisa de ghida,cauza(banuiesc) fiind ca am refuzat sa platim cate 10 euro de persoana bacsis pt ghid.(initiativa a apartinut unor “oameni de bine”din grup.Am platit biletele de intrare la obiective in Bucuresti,preturile fiind de 8-10 ori mai mari decat loco.Am descoperit asta atunci cand ghida a fost obligata sa imparta biletele de intrare la muzeul Ermitaj. Inteleg sa faci profit ,dar nici asa.Rusia este frumoasa merita vazuta dar in alte conditii ,cu alta firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.