Ne votaţi şi în finala RoBlogFest?
March 30, 2012
Din ce în ce mai nostalgică
April 2, 2012

Unora chiar nu le place munca!

 

Eu am ȋnceput să iau contact cu activităţile din cȃmpul muncii undeva pe la vȃrsta de 16-17 ani. V-am şi povestit de altfel despre perioada aceea şi despre ce joburi trăsnite am tot avut. Deşi ceea ce făceam eu pe atunci nu era un job propriu-zis cu program fix, deadline-uri şi salariu strălucitor, totuşi nu stăteam degeaba.

Cum de altfel nu stau nici acum şi nu voi sta niciodată atȃta vreme cȃt trăiesc. Nu suport să fiu ȋntreţinută, să stau degeaba să ȋi privesc pe alţii cum muncesc şi să mă plȃng că nu găsesc nimic de muncă.

Acum 3-4 ani poţi spune că ȋntr-adevăr era greu să ȋţi găseşti un job deoarece piaţa muncii era groaznică. Totuşi, cel puţin ȋn ultimul an companiile angajează fără probleme, doar să ai chef să munceşti. De eşti unul care defel e leneş şi găseşte tot felul de motive, aceasta este altă treabă. Care fie spune că e prea bun pentru jobul acela sau că salariul este prea mic sau că programul nu este pe placul lui, şi pe deasupra nu are nici o boabă de experienţă. Păi, hai să fim serioşi, salariul şi poziţia cresc pe măsură ce avansezi şi pe măsură ce munceşti. De eşti visător şi vrei din start un job bine plătit şi cu o poziţie „fancy”, atunci mai aşteaptă. Chiar şi atunci, ca să ȋţi păstrezi poziţia trebuie să munceşti. Nu care cumva să crezi că o să te duci la muncă să dormi.

Şi mai sunt şi cei care se plȃng că ȋn oraşul ăsta nu ai nici un fel de oportunitate. Păi cum se poate asta? Posibilităţi de internship-uri apar la tot pasul. Plătite, neplătite, nu contează, mai ales de eşti la ȋnceput de drum.

Munca e brăţară de aur, ȋnsă tot mai mulţi preferă să poarte argint. Să nu vă fie frică să lucraţi oriunde chiar de aveţi studii universitare. Întotdeauna e mai josnic cel ce stă cu facultatea acasă dormind, decȃt cel ce munceşte oriunde.

Ei cum vine treaba? Cunoaşteţi şi voi persoane cărora nu le place munca?

Sursă foto: graphjam.memebase.com

Share

1 Comment

  1. Teo Grigorie says:

    Zana, eu cred ca sunt foarte multi care se plang de faptul ca nu exista posibilitati financiare. Sunt putini cei care au rabdare sa investeasca in ei, sa invete, sa faca gratuit ceea ce altii, cu aceasi experienta ca ei, o fac pe bani. Eu cred ca la asta se refera ei: la un job platit decent care si sa te invete ceva 🙂 E greu sa faci numai internship ani buni dupa ce termini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.