carte femei perfect de imperfecte
Belva lansează prima carte: Femei perfect de imperfecte!
March 27, 2017
carte femei perfect de imperfecte
Cum m-am reapucat de scris
March 30, 2017

Când mama e model de inspirație pentru unghiile date cu ojă

ojă

Toate femeile din familia mea au fost cochete, de la mamă, la bunică, la mătușă. De exemplu, pentru mama, manichiura a fost, este și va fi întotdeauna sfântă. Orice ar face, oricâtă treabă ar avea, oriunde s-ar duce e musai să aibă manichiura făcută și unghiile date cu ojă! Iar eu admir asta foarte mult la ea, pentru că respectă tocmai acel principiu de care zic eu tot timpul: Nu uita niciodată să îți acorzi acel răsfăț doar pentru tine, care îți aduce zâmbetul pe buze! Iar pentru mama, acel răsfăț doar pentru ea este manichiura!

Bineînțeles, când era ea mai tânără, nu existau produse rezistente, cum e oja semipermanentă 3 în 1 de azi. Așa că, de fiecare dată când își făcea unghiile, îl ruga pe tata sau mă ruga pe mine să spălăm vasele, ca să nu i se ia oja chiar din prima zi în care și-a făcut manichiura. Apoi, tata i-a sugerat subtil că ar putea folosi o pereche de mănuși, dar, mama, ca o adevărată femeie, i-a spus că acele mănuși îi provoacă mâncărimi pe piele și că oricum nu poate spăla vasele cu mănuși pe mâini. Așa că, tot tata spăla vasele când mama își făcea manichiura! Acum, când există oje de astea care te țin și două săptămâni oricâte vase ai spăla, nu prea are cum să se mai scoată! Dar, nici nu prea mai încearcă să se eschiveze, pentru că se bucură și ea de faptul că oja aia chiar nu se ia!

Mama își face tot timpul unghiile la salon. Nici nu concepe să și le facă acasă, așa cum mă joc eu cu toate culorile din multele mele sticluțe cu ojă. Dacă stau și mă gândesc, mama nu are nici o ojă acasă pentru simplul motiv că își face unghiile doar la salon, de unde vine cu o mulțime de informații despre unghii și ojă semipermanentă, despre modele, sănătate, preț și câte și mai câte.

Eu, în schimb, am acasă un sertar întreg cu sticluțe cu ojă de toate culorile. Unu la mână, nu am răbdare să aștept nemișcată să îmi facă altcineva unghiile. Doi la mână, mă relaxez când mă joc cu toate acele combinații de culori și modele pe care mi le fac singură. Acum, nu vă imaginați că fac artă pe unghiile mele că nu sunt nici pe departe atât de talentată! Dar, consider că o combinație potrivită de culori și o ojă semipermanentă de calitate te ajută să ai o manichiură îngrijită și de durată, care să te facă și pe tine să te simți mai încrezătoare și mai frumoasă! Chiar și acasă!

Foto: lovethispic.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.