Marketingul şi Moş Crăciun
December 10, 2010
Tradiţii de cuplu
December 10, 2010

Unde sunt mentorii unei generaţii?

În ultima vreme piaţa forţei de muncă se află într-un impas. Tinerii vorbesc despre lipsa locurilor de muncă, iar angajatorii se plâng de lipsa profesioniştilor. Aşadar, ce e de făcut? Cum putem transforma tinerii de azi în profesioniştii de mâine?

Proiectul GOmentorship este una din soluţiile propuse tinerilor. Principala oportunitate a platformei GOmentorship este interacțiunea tinerilor cu o serie de profesioniști de top (mentorii), în cadrul unor sesiuni online, pe teme lansate de mentori. Toate aceste discuţii au rolul de a-i îndruma şi orienta pe tineri, elevi, studenţi, proaspeţi absolvenţi, şi de a-i ajuta să găsească răspunsul la una dintre cele mai dificile întrebări din cariera profesională ˝Ce profesie să-mi aleg şi cum este să fac acest lucru în fiecare zi?˝

În momentul de faţă platforma are doar câteva domenii-cheie, cum ar fi Resurse Umane, Jurnalism şi Comunicare, Educaţie şi Antreprenoriat, dar organizatorii promit că din 2011 numărul acestora va creşte. GOmentorship pune la dispoziţia celor interesaţi o serie de resure online pe care le pot consulta. De asemenea, aceştia vor putea purta discuţii cu profesionişti de prim rang, vor fi primii care află despre cele mai noi joburi, intershipuri, precum şi despre alte evenimente de interes.

Printre profesioniștii implicați în conversațiile cu tinerii pe platforma GOmentorship se vor afla Dorina Guțu (SNSPA), Mihaela Feodorof (Yourway), Magda Bărăscu (Hotnews), Cristi Lupșa (Decât o Revistă), Mihai Stănescu (Coach), Tincuța Baltag (Fundatia Dinu Patriciu), Ștefania Antone (Achieve Global).

Platforma GOmentorship poate fi extrem de utilă şi pentru mentori, deoarece poate fi un instrument de recrutare complex şi abil. Profesioniştii care interacţionează o perioadă mai îndelungată cu anumiţi tineri îşi pot da seama de evoluţia acestora, precum şi de valoarea lor.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi http://info.gomentorship.ro/despre/

Sursa foto

Share

1 Comment

  1. […] Unde sunt mentorii unei generaţii? Fri Dec 10, 2010 0:04 am În ultima vreme piaţa forţei de muncă se află într-un impas. Tinerii vorbesc despre lipsa locurilor de muncă, iar angajatorii se plâng de lipsa profesioniştilor. Aşadar, ce e de făcut? Cum putem transforma tinerii de azi în profesioniştii de mâine? Proiectul GOmentorship este una din soluţiile propuse tinerilor. Principala oportunitate a platformei GOmentorship este interacțiunea […] […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.