Mănânc la restaurantul mexican
November 1, 2010
Trei litri de apă pe zi
November 1, 2010

Un băiat, doi băieţi, trei băieţi…..

Să încep cu începutul aşa cum e normal în orice poveste care dacă n-ar fi nu s-ar mai povesti! Meditând la existenţa mea, în lungile călătorii de la un capăt la altul al Iaşului, m-am îndeletnicit azi cu număratul prietenilor şi amicilor mei.

Ciudată preocupare chiar şi pentru o plimbare plictisitoare, nu? Dar cum îmi place să dezvălui mereu motivul ce stă la baza unei alegeri pentru a fi înţeleasă şi nu interpretată aşa voi proceda şi acum.

De ceva vreme am observat că numărul prietenilor sau amicilor băieţi stă să îl depăşescă pe cel al fetelor. Şi nici măcar nu îmi propun acest lucru….

Aşadar fie că e vorba de colegi de liceu, prieteni vechi, colegi de training-uri sau facultate şi voluntariat, verişori, am remarcat că mă ataşez mai uşor de ei dar şi ei de mine şi că mai mereu mă simt în largul meu să discut cu ei, indiferent de subiect. Un principal vinovat pentru sitiuaţia prezentată, că tot vorbeam cu cineva despre acest subiect (evident era tot băiat), e mediul în care am crescut şi care m-a format.

Copilăria mea a fost marcată de verişorii mei ce depăşeau numeric verişoarele. Făceam curse cu maşinuţele cu ei, mă ţineam de ei oriunde mergeau, povesteam de ale copiilor şi mai apoi de ale adolescenţilor în fiecare vacanţă de vară petrecută la bunici. Cu verişorii am mers la discotecă prima dată  şi cu ei discutam despre facultate! Sincer să mărturisesc nu regret nimic şi nu aş vrea nici pe departe să schimb situaţia. De ce?

Băieţii sunt mult mai sinceri şi mereu am apreciat acest lucru şi evident am avut mereu de învăţat de la ei. Ei nu se ascund după deget, nu spun lucruri doar ca să te facă să te simţi bine chiar dacă realitatea e alta. Ei o trântesc aşa cum e, chiar dacă te deranjează ceea ce zic. Să recunoaştem fetelor, uneori nouă ne place să ne îmbătăm cu apă rece….

Băieţii sunt mult mai simpli şi nu se complică inutil, sunt mult mai realişti şi obiectivi. Poţi să te bazezi pe ceea ce spun fără să crezi că ascund cine ştie ce răutăţi.

Pe de altă parte faptul că am fost mereu înconjurată de băieţi m-a făcut să înţeleg cum văd ei fetele şi ce aşteptări au de la ele. Aşadar m-am putut mereu explica pe înţelesul lor!

Şi pentru a încheia … un  mare mulţumesc pentru băieţii din viaţa mea care m-au ajutat mai mult decât îşi imaginează să mă formez aşa cu sunt azi, să am mereu încredere în mine şi implicit să mă simt bine în pielea mea.

Share

12 Comments

 1. […] Un băiat, doi băieţi, trei băieţi….. Mon Nov 01, 2010 0:03 am Să încep cu începutul aşa cum e normal în orice poveste care dacă n-ar fi nu s-ar mai povesti! Meditând la existenţa mea, în lungile călătorii de la un capăt la altul al Iaşului, m-am îndeletnicit azi cu număratul prietenilor şi amicilor mei. Ciudată preocupare chiar şi pentru o plimbare plictisitoare, nu? Dar cum îmi […] […]

 2. Alexandra says:

  Acum că am citit articolul tău, îmi dau seama că şi eu sunt cam în aceeaşi situaţie: când eram mică mi-am petrecut vacanţele cu verişorii mei (căci nici eu n-am verişoare) iar începând cu şcoala generală, mi-am construit prietenii cu mai mulţi băieţi decât fete. Am doar 5 fete pe care ştiu că mă pot baza, dintre care trei au plecat de curând din ţară, alta e plecată din oraş şi ultima nu prea iese pe afară că are nişte părinţi extrem de severi. Deci, mi-au rămas alături numai prietenii de sex masculin.

 3. Teo says:

  Si eu ma impac mai bine cu baietii decat cu fetele.
  Fetele sunt mai rautacioase, chiar daca iti sunt prietene sau chiar daca tin la tine, tot gasesc ele o metoda de a te rani. Mai mult, fetele tind sa se copie una pe cealalta.
  Baietii sunt mai lasatori, nu le pasa de ce zic ceilalti si de cele mai multe ori stiu cum sa destinda admosfera.

 4. Irina says:

  Foarte fain articolul! Si mie imi place sa stau mai mult in preajma baietilor si sa discut cu ei probleme serioase:))…adica despre sport:D Motivul? Lor le place fotbalul si eu am, in sfarsit, cu cine sa ma uit si sa vorbesc despre fotbal:D

 5. Teo says:

  @Irina, esti nebuna cu sportul :)))
  Oficial, nu mai ai voie sa spui nimic de fotbal :)))

 6. Irina says:

  @Teo: Sa o crezi tu ca nu mai spun nimic despre fotbal:))
  Sportul e singurul lucru cu care ma mandresc si care ma face mai speciala decat celelalte fete:D
  So, I will always be proud!;)

  p.s.: Urmatoarea data cand ne intalnim, am sa-ti vorbesc numai despre fotbal…Josep Guradiola, David Villa, stii tu:))))

 7. Teo says:

  @Irina, bine, de Josep Guardiola poti sa-mi vorbesti oricat 😀
  Facem o competitie: tu vorbesti de fotbalisti si eu de carti:)))

 8. Irina says:

  @Teo, de aia l-am si pus pe Guardiola, ca altul nu cred ca ai fi stiut:P
  Facem, da nu prea se leaga fotbalistii cu cartile:)))

 9. Alex says:

  In mare parte descrierea pe care tu ai facut-o in acest articol e corecta si realitatea e ca fetele sunt mai rele si mai barfitoare decat baietii, dar in acelasi timp trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi a trecut la un moment dat printr-o situatie in care un anumit baiat a spus ” te sun. da, clar ca mai iesim. cum sa nu te mai iubesc etc ” si nu a fost nici corect, nici sincer si nici nu a spus adevarul in fata. Asa ca eu propun o mica rectificare… baietii sunt in proportie majoritara mai sinceri, mai “pe fata”, dar de cele mai multe ori atunci cand nu au un scop bine definit, in caz contrar atitudinea lor poate fi ( si este dupa parerea mea) mai condamnabila decat a fetelor care barfesc.

 10. Teo says:

  @Alex, noi ne referim aici la baieti in calitate de prieteni, nu de iubiti. Ca daca am scrie de aceasta varianta, cu siguranta ar fi multe de spus. 🙂

 11. @Alex, Teo a puncatat cam ce as fi raspuns si eu daca as fi avut conexiune la internet:) pana astazi. Pana la urma si fetele si baitii au defectele lor importanta e prientenia si ce inseamna ea pentru noi.
  Alexandra, Irina, Teo, ma bucur ca v-a placut articolul! 🙂

 12. Andrei says:

  WooHoo ! GO TEAM “US” !

  Mie personal mi se pare esential sa ai prieteni platonici de sex opus. Cred ca nu exista concurenta aia care apare automat intre persoane de acelasi sex. Deci “ai mai putine de impartit” si treaba merge mai smooth.

  Esential este pentru ca asa poti intelege mai bine viitorul tau “celalalt”. Mie mi-au placut intotdeauna fetele ca prietene tocmai pentru ca fata de mine nu se comporta cum s-ar comporta fata de celelalte fete. Plus ca odata ce treci de faza defensiva pe care oricare femeie o are, se grabesc sa te acopere cu rezultatul nevoii native de a oferi dragoste !

  Si nu in cele din urma, prietenia cu fetele ma fac asa de mandru sa fiu barbat … 🙂

  WooHoo ! Go team “chicks” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.