Mai există iubire?
September 1, 2011
Cum să vorbim în public de Dale Carnagie
September 1, 2011

Turnători de … serviciu

M-am învârtit în destul de multe colective și peste tot a fost diferit, cu bune și rele. Însă, absolut peste tot a existat un specimen anume: turnătorul. Cel care, plin de ambiție și afirmare, se bagă pe sub pielea fiecărui coleg și îl trage de limbă până ce acesta, în ideea unei glume și a atmosferei de bârfă a șefului, mai scapă și câte ceva răutăcios. Evident, toate aceste răutăți nevinovate ajung la urechile șefului, cine știe cât de deformate și departe de adevăr, dezbinând echipa și născând priviri și discuții dintre cele mai dubioase.

Se pare că peste tot există oameni care nu știu să lucreze în echipă, care sunt pregătiți în orice moment să își ”înfunde” colegii pentru o funcție sau câțiva bănuți în plus, care îți spun una și pe la spatele tău spun alta.

Acum vine marea întrebare: ești mai împlinit cu câțiva bănuți în plus, dar fără nici un prieten? Te simți mândru de tine când stai toată ziua cu buzele lipite de fundul șefului și cu găleata turnând de zor informații în biroul lui?

Sincer, oamenilor ăstora ar trebui să li se interzică să lucreze într-o echipă. Voi ați pățit să fiți ”turnați” la șef de vreun coleg?

Sursa foto: greatamericansmartass.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

 1. Radu Alexe says:

  Sefii isi cam dau seama care sunt persoanele astea.. Deci nu cred sa le mearga mult asa.
  Cat despre intrebarea ta: e simplu daca stii sa separi colegii de munca de prieteni. Daca nu am niciun fel de relatie cu ei decat cea colegiala, nu vad de ce nu as face ORICE ca sa-mi fie mie bine intai de toate. Iar asta nu o aplic numai in contextul situatiei prezentate de tine acum, ci in orice situatie.
  Problema apare atunci cand colegii de munca iti sunt si prieteni. Atunci trebuie sa iti pui niste intrebari.

 2. Sunt de acord cu tine ca astfel de persoane strica atmosfera la serviciu si iti taie elanul de munca. Oamenii astia nu numai ca te toarna sefilor, dar actioneaza si in randul colegilor. Ei au intotdeauna ceva de criticat despre munca celorlati.
  Dupa parerea mea, turnatorii sunt de doua categorii: arivistii, pe de o parte, care isi calculeaza miscarile si cei slabi, care nu sunt in stare de o confruntare directa si sincera, preferand sa vorbeasca pe la colturi. In orice caz, cred ca seful are rolul esential, el este primul care determina atmosfera intr-un colectiv.
  O ultima remarca: in numele colegialitatii nu trebuie tolerati colegii care mereu trag chiulul si profita de munca ta. Nu trebuie sa ii lasi si, daca e nevoie, seful trebuie sa stie, daca este un sef adevarat.

 3. valentin says:

  Totul depinde de sef…nu orice muska face miere, asa si seful…are o skoala si a ajuns sef…dar asta nu inseamna k are si vokatie de sef 😉
  Eu am avut okazia sa fiu si sef si subordonat si stiu kum este in ambele situatzii…dar ce ne facem ku sefii kare n au fost subordonati niciodata?
  Si kum spuneam, seful trebuie sa ‘kuleaga’ si sa sorteze si sa verifice informatia primita si sa nu tolereze minciuna si barfa si astfel se deskurajeaza ‘informaticienii’ kare umbla ku soparlika 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.