Astăzi mă reapuc de aerobic
June 30, 2011
Ce trebuie să știe o viitoare mămică?
June 30, 2011

Tupeul nu mai e la modă

Deşi încerc mai tot timpul să fiu tolerantă cu cei din jurul meu, am o mare problemă atunci când vine vorba de oamenii cu tupeu. Pe cei curajoşi îi admir, dar pe cei tupeişti nu pot să-i sufăr.

Spre exemplu, dacă nu poţi aştepta la rând pentru că te grăbeşti, eşti curajos dacă rogi pe cineva să-ţi cedeze locul pentru a intra înainte. Dacă te bagi pur şi simplu în faţă, eşti tupeist.

Mai nou, tind să dau numai peste astfel de persoane. Lipsite de bun-simţ, consideră că tot li se cuvine, nu le pasă de ce se întâmplă în jurul lor şi chiar se victimizează. Ceea ce e şi mai enervant e că pur şi simplu consideră că atitudinea lor face parte dintr-un fel de “manual de tehnici de supravieţuire”. Cumva suntem în junglă şi se aplică principiul “mănâncă sau vei fi mâncat”.

Nu, nu suntem în junglă şi Slavă Domnului, nu stă nimeni după o liană ca să ne înhaţe. Mai mult decât atât, aş putea şi eu foarte bine să fiu la fel de tupeistă, deci nu e o calitate nemaiîntâlnită. Nu eşti special şi da, câteodată este atât de grav pe cât pare. Faptul că încep să mă descompun de nervi când te bagi în faţa mea fără jenă, chiar înseamnă ceva.

Oficial, tupeul nu mai e în tendinţe!

Sursa foto: flicker.com

 

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.