La mulţi ani, draga mea surioară!!!
December 10, 2012
Filme cu zăpadă şi brazi
December 10, 2012

Tu pentru cine muncești, de fapt?

Pentru ce să acumulezi atâta experiență? Pentru bani? Pentru satisfacție sufletească? Pentru hrănirea stimei de sine? Pentru putere? Pentru admirația celorlalți?

Pentru cine stai până noaptea târziu la birou? Pentru cine duci acasă toate problemele oamenilor frustrați pe care i-ai întâlnit în timpul zilei? Pentru ce îți lași părul să albească?

Ce anume te face să dai „reject” atunci când, pe display-ul telefonului, apare scris „Mama”, dar să răspunzi cu înjurături printre dinți omului pe care îl disprețuiești din toată inima? Ce contează pentru tine? Pentru satisfacția de a dormi la finalul săptămânii? Pentru cele două ore petrecute o dată pe lună cu părinții, deși stați în același oraș?

Pentru ce partenerul de viață trebuie să fie înțelegător? Care este satisfacția ta? Ce te face să o iei de la capăt a doua zi? Banii? Rezultatele? Oamenii? Care oameni?

Pentru cine petreci mai mult timp cu oamenii care îți întorc stomacul pe dos decât cu cei pe care îi iubești? Cine o să aprecieze asta? Ce aștepți? Unde crezi că vei ajunge? Crezi că există un punct final? Un capăt de tunel? Un îngeraș bucălat cu o coroniță de liniște sufletească?

Deci? Pentru cine muncești tu, de fapt?

Sursa foto: explodingdog.com

Share

3 Comments

 1. Georgiana Vieru says:

  Pfff, dar stiu ca esti suparata, Ines! Cred ca intrebarile tale sunt foarte pertinente si foarte bine puse, dar fiecare are raspunsurile lui. In cazul meu, cred ca e cate putin din toate. Muncesc pentru copiii pe care ii ajutam la fundatie, muncesc pentru a avea din ce trai, muncesc pentru rezultate, pentru satisfactie, pentru recunoastere…Una peste alta, mi-am pus si eu nu demult toate intrebarile pe care ti le pui tu acum.

 2. Oau. Un articol plin de putere. Multumesc, Ines! Din ce ai scris imi dau seama ca, poate, uneori intrebarile sunt mai puternice si mai importante decat raspunsurile…

  Ma intreb totusi daca vom fi vreodata comfortabili cu raspunsurile pe care le gasim, dupa cum imi amintesc de o imagine/ citat: “cand credem ca stim toate raspunsurile, viata vine si schimba intrebarile”.

  Sa fim sanatosi si suficient de norocosi sa avem raspunsuri la intrebarile tale.
  Numai bine!

 3. Júlia says:

  Depinde foarte mult… de persoană, de situație!
  În cazul meu, treburile stau cam așa… Lucrez de aproximativ 3 luni. E primul meu loc de muncă, așa… pe bune! Pentru cine muncesc? Pentru mine, pentru psihicul meu, în primul rând! Celelalte detalii pălesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.