Doamna Paiaţă
June 23, 2015
O relaţie fără cuvinte
June 25, 2015

Parcă ai vrea să fie a ta, dar nu ești sigur că te-ai opri la ea. Dacă apare una mai valabilă între timp? Iar să o iei de la capăt? Iar să începi cu lugu-lugu și alte dulcegării de care te-ai plcitisit până peste cap, oferindu-le cui nu trebuie?

Nu. E prea de tot. Doar tu ești bărbat bine, cu capul pe umeri și artileria grea în pantaloni. Ce-ți trebuie ție relație serioasă? Mai poți copilări un pic. Vreo 10 ani minim. Nici măcar nu ți-ai luat mașină încă. Pui deoparte câte 20 de lei la fiecare salariu, pe care uneori se întâmplă să-i mai bei în club, dar cine ți-ar ține socoteala? Doar n-ai nicio scorpie veșnic-grăitoare lângă tine, care să te tragă de mânecă atunci când o iei pe arătură. La ce-ți trebuie, oricum? Și arătura e bună uneori. Te învață să-ți mai schimbi bocancii din când în când.

Păi despre ce vorbim? Ești încă tânăr, în forță, chelia nici n-are curaj să-și facă apariția pe prețiosul tău căpșor, burtica e ținută sub control cu câte un pic de mișcare, în fiecare dimineață când nu te trezești mahmur. Nu ești urât. Nu ești sărac lipit pământului. Îți mai permiți să pui mâna pe câte o bucă de animatoare o dată la ceva seri. Prieteni ai. La fel de serioși ca tine. Ei au BMW-ul în fața scării și te mai plimbă și pe tine, spunându-ți că dacă faci două manevre așa ca ei, ți-l asiguri și tu, măcar la mâna a doua. Nu ești convins nici de asta dar sună mai bine decât să-ți găsești o femeie pe care să o conduci acasă în fiecare seară.

Și se întâmplă uneori, să te trezești singur în pat, oftând ca un „homalău” așa cum îți place să-i alinți pe băieții ăi mai sensibili și romantici. Te trezești că nu mai ești tu marele barosan pe care îl admiră puștanii din fața blocului și care face legea-n cartier. Te trezești că ești doar om. Care ar avea nevoie și de un strop de afecțiune, pe lângă toate plăcerile vieții pe care ai ales-o. Te trezești că ai avea nevoie de o mână de femeie care să-ți mângâie ceafa obosită și să-ți facă o cafea atunci când te decizi să te dai jos din pat. Una cu care să vorbești, nu doar pe care să o pipăi. Una care să te înțeleagă și să te ajute atunci când ai nevoie. Una care să-ți pupe fruntea încrețită de prea multă golănie și să-ți și bage mințile în cap atunci când e cazul.

Da, răule! Recunoști sau nu, și tu visezi câteodată la asta. De cele mai multe ori, în timp ce îl aprobi pe tovarășul tău care îți povestește de bucata de fund pe care a pus mâna cu o seară în urmă.

Sursa foto: favim.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.