Chocolate Royal Cheescake
November 24, 2010
Nou venit în oraş
November 25, 2010

Tu cum îți porți hainele?

Eu am o obsesie cu uitatul la oamenii de pe stradă. Sunt aproape sigură că într-o zi o să fac accident din cauză că, în loc să fiu atentă la șofatul meu, mă uit la ceva rochiță colorată din stația de autobuz.

În special, îmi place să observ modalitatea în care unele femei își poartă hainele; pentru că sunt unele care, deși nu au nicio etichetă cu vreo firmă importantă la vedere, emană un fel de energie pozitivă, o stare de bine, semn că se simt foarte bine în pielea lor și în hainele lor.

Acestea sunt femeile pe care le admir: nu contează în ce categorie de outfit se încadrează hainele pe care le poartă, casual, office sau chiar haine mai îndrăznețe, se vede din atitudinea lor naturalețea cu care le poartă și faptul că nu este necesar să apeleze la ”trucuri” care să le facă să creadă că ținuta li se potrivește.

De asemenea, observ această atitudine de ”nu aleg o haină doar pentru a mă împopoțona și pentru a-i arăta eticheta, ci pentru că mă simt bine în ea” de fiecare dată când ajung într-o altă țară. Atunci pur și simplu mă uit admirativ la femeile care sunt ele însele și nu contează că pe hainele lor scrie H&M sau… în fine, alte branduri :).

În contrast cu acestea, se află femeile snoabe al căror unic scop este să demonstreze că au suficienți bani pentru a-și cumpăra haine de firmă. Acestea sunt genul de femei pe care până și hainele le ocolesc. Sau, în fine, săracele haine nu au cum să le ocolească, însă hainele sunt cele care se comportă ca și cum nu și-ar găsi locul acolo, pe ele.

De asemenea, mai există și femeile care, deși nu se încardează în categoria menționată mai sus, nu știu să-și poarte hainele. Pur și simplu, nu au niciun fel de atitudine și lasă impresia că hainele trebuie purtate doar pentru a nu umbla dezbrăcați pe stradă. O fi și asta o filosofie de viață, dar eu nu mă încadrez în ea.

Tu cum îți porți hainele?

Share

10 Comments

 1. Cristina says:

  Pai, depinde. (Aproape) totul e relativ, inclusiv chestia cu purtatul hainelelor.
  Ideea este ca, in general, am oroare de tot ce ar putea face “senzatie”: fishnets in amiaza-mare, tocuri cui la piata, etc.

  Imi place sa-mi port hainele, nu ele sa ma poarte pe mine. Aleg mai ales modele simple, care-mi lasa libertate de miscare, pe care le condimentez cu vreun detaliu simpatic sau lady-like si gata! Si desi admit si aplic – mai ales in circumstante oficiale ori la evenimente speciale – un anumit cod vestimentar, in restul cazurilor prefer sa ma concentrez pe cu totul alte chestiuni.

  In 99% dintre cazuri, port fusta. Pur si simplu ma simt “eu” in fusta sau in rochie. Pantalonii ma enerveaza si ii port doar in acele 1% dintre situatiile care imi impun acest lucru (gen excursii pe munte ori varuit sus pe scara). Ei, si de la fusta pleaca totul: in functie de stilul si lungimea fustei imi aleg si piesele celelalte.

  Mi-aduc aminte ca prin generala lansasem o moda in toata scoala cu esarfele mele. Acum situatia s-a cronicizat: port zilnic ceva din MAREA colectie de esarfe, baticuri, baticute, saluri, fulare si alte variatiuni pe aceeasi tema. Pentru ca ma reprezinta: o esarfa este legata la gat (intr-un nod de responsabilitati si obligatii cotidiene), dar capetele flutura libere si nestingherite (la fel ca imaginatia, gandurile, sufletul).

 2. Cristina says:

  Inca ceva. Ce-ar fi sa admiri peisajul vestimentar doar cand stai la stop si astepti sa se inverzeasca? Nu de alta, dar nu se mai poarta masinile botite. Si nici echimozele: nu stii ca movul e so last season? 😉

 3. Ines Prodan says:

  Foarte frumoasă metafora cu eșarfele :). Iar despre holbatul în timp ce este verde, eu chiar nu pot să mă abțin: tot timpul mă uit la oameni pe stradă :).

 4. Ines Prodan says:

  TU ai vrea ca TU să le porți așa? :-O :-O :-O

 5. Cristina says:

  @Maxu’: Dar ce bucăţică, monşer! Pe alocuri bucăţoaie… parol! În ordinea dumitale de idei, eşti 100% convins că te avantajează izmenele – pardon! – egării albi? 🙂

 6. eyreene says:

  totally agree. si inclin sa cred ca te incadrezi in prima categorie ( ca si mine de altfel) :))

 7. Andreea Popescu says:

  Mie imi place sa port haine in care sa ma simt eu, nu ma uit dupa marca, caci de multe ori de iau de la sh, important e sa ma faca sa fiu eu.

 8. Maxu' says:

  Uf, ca numai la exterioare va uitati! Ce zic eu si ce gadilati voi: nu era vorba de ce poarta fata ci de CUM le poarta: cu mandrie, placere.

 9. […] nu mi-a mai plăcut aspectul oamenilor. Așa cum vă spuneam într-un alt articol, mie îmi place că mă holbez la oameni și, de fiecare dată când merg într-o țară străină, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.