Let’s do it, Romania!
September 22, 2011
De ce nu dau și femeile noroc?
September 22, 2011

Tu cu cât fond de ten te dai?

Mărturisesc că, cel puțin cinci zile din șapte, folosesc fondul de ten. Motivul pentru care îl folosesc atât de des este că, oricât de bine mi-ar arăta fața când mă uit în oglindă la prima oră a dimineții, undeva în jurul orei 3-4 după-amiaza, începe să se instaleze oboseala, mai ales în zona de sub ochi. Prin urmare, în zilele în care mă duc la birou, fondul de ten este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, în lupta noastră împotriva oboselii. Sau pentru mascarea ei.

Totuși, nu cred că le voi înțelege vreodată pe fetele care folosesc fond de ten pentru a-și aplica o mască peste fața lor reală. Fetele pe tenul cărora se vede de la o poștă ce nuanță de fond de ten folosesc și care, pe deasupra, mai folosesc și blush în exces iar, într-un final, seamănă cu niște păpuși de proastă calitate. Aceste persoane folosesc fondul de ten oriunde, încât am impresia că nici măcar nu se mai demachiază seara sau că primul lucru pe care îl fac dimineața, după ce s-au spălat pe față, este să se dea cu fond de ten, nu care cumva să le vadă cineva fața adevărată.

Cele mai caraghioase mi se par cele care folosesc o nuanță mult mai închisă decât pielea lor și îl aplică numai pe față, până sub bărbie, de parcă ar fi niște arlechini gata să se urce pe scenă și să-i facă pe oameni să râdă. De fiecare dată când întâlnesc o astfel de persoană, rămân hipnotizată, încercând să-i analizez creierul care a fost în stare să-i dea mâinii o astfel de comandă încât, într-un final, săraca fată să arate așa.

Dar poate nu mai sunt eu la curent cu ultimele tendințe și poate vouă vă plac aceste persoane. Vă plac?

Sursa foto: makeuptalk.com

Share

13 Comments

 1. Eu cunosc o tipa de la Rds care se potriveste perfect descrierii tale: o culoare foarte inchisa la fond de ten si dat pana la barbie. Eu una folosesc putin fond de ten si pe gat si decolteu pentru a evita acest efect de clovn:))

 2. Andreea Marc says:

  Ines, la fetele alea nu se cheamă fond de ten. Se cheamă chit 😀 Şi nici nu cred că se mai demachiază sau se spală pe faţă, ci chituiesc unde nu mai e :p

  Eu nu folosesc fond de ten, dar dau un pic de pudră ca să ascund excesul de sebum. Dar vă zic mai multe în zilele următoare într-un articol pe care l-am scris deja pe tema asta.

 3. cipoc says:

  aveam o colega care se dadea asa mult fond de ten astfel incat in momentul in care vorbea la telefon ramanea si pe telefon de ziceai ca l`a varuit:)

 4. andreea says:

  fooaarte bun articol!
  deja imi piere cheful de facultate cand stiu cate fete cu masti voi vedea zi de zi…unele persoane au impresia ca fondul de ten e cel mai bun tratament pentru cosuri sau pete(nu stiu de unde credinta asta)!
  mie imi ajunge un fond de ten chiar si un an pe cand prietene de-ale mele isi iau unul pe luna!

 5. Andreea Marc says:

  @cipoc – :))))) şi îl ştergea de fiecare dată după aia?

 6. Irina says:

  Oh God nu! Nu imi place sa vad mascate pe strada 😀

  p.s.: Fata din poza seamana cu Oana Lis 😀

 7. Irina says:

  O intrebare ce nu are legatura cu articolul: De ce nu mai apare Belva atunci cand primesc newsletter, ci scrie “Revista Online Pentru Femei”? 😀

 8. Andreea Marc says:

  @Irina – Chestiuni tehnice de la băieţi, bineînţeles 🙂 Am transmis mai departe şi aşteptăm modificarea. Mulţumim că vezi tot şi că ne spui 🙂

 9. Şi mie îmi ajunge un fond de ten cam un an, căci mă dau foarte puţin. Dar am şi eu colege care îşi toarnă minim 10 straturi şi mai bagă şi puţină pudră, just in case! :))

 10. Georgiana says:

  Trist ce se intampla, si da, cum a zis si Andreea, ala nu e machiaj, e renovare! Varuire! SI ce’i si mai trist ca stratul asta de fond de ten se pune peste stratul din ziua precedenta! Nu tu curatare, nu tu exfoliere, nu tu crema hidratanta.

  Mai vorbim peste cativa ani cu aceste “dive” si vedem atunci ce se intampla!

 11. Faza e că nici nu te poți apropia de aceste triste creaturi pentru că li se duce fondul de ten. Nici s-o pupi pe obraz nu poți, că-i rămâne locul cu pricina mai alb ca Alba Ca Zăpada.

 12. cipoc says:

  @andreea: prima ora nu ma prindeam de ce e telefonu` alb; apoi cred ca telefonu` avea personalitate si poate ii si placea:)

 13. […] Andreei despre fondul de ten în exces mi-a stârnit imaginaţia bolnavă şi m-a făcut să mă gândesc la bărbaţi şi dezamăgirile […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.