Am blog!
June 20, 2011
Fii creativ în bucătărie: încearcă reţeta de marţipan
June 20, 2011

Tu ce probleme existenţiale ai?

Din când în când, pe măsură ce înaintez în viaţa asta, mă lovesc de tot felul de situaţii pe care, pe moment, nu mi le pot explica. Şi atunci le notez şi mi le păstrez întipărite în memoria telefonului şi în memoria proprie, aşteptând să apară persoana potrivită cu care să le pot dezbate. Şi, pentru că ştiu că Belva este plină de persoane potrivite, cred că este timpul să împărtăşesc cu voi ultimele trei probleme existenţiale memorate de telefonul meu.

Prima

Pe principiul “de ce a traversat puiul strada?”, aş vrea să ştiu care este motivul pentru care câinii îşi doresc să traverseze strada. Ce este pe partea cealaltă? Unde trebuie să se ducă ei? Ce îi determină să înveţe cu conştiinciozitate despre trecerile de pietoni şi despre culoarea verde a semaforului? Ce treburi au câinii de cealaltă parte a străzii?

A doua

De ce unii băieţi poartă gulerul tricoului polo ridicat? Cu ce îi ajută? Le ţine umbră la gât? Pe lângă faptul că îi constrânge să facă mai puţine mişcări bruşte (pentru că nici gulerul ăla nu e apretat), mi se pare absolut incomod să îl porţi aşa. Şi un alt lucru pe care nu mi-l pot explica este strânsa legătură între gulerul ridicat şi ochelarii de soare. Adică e musai să fie în combinaţia asta, nu se poate unul fără altul.

A treia

De unde au unii oameni tupeul şi nesimţirea să se auto-intituleze “specialişti” în ceva, dacă singurul lucru pe care ştiu să îl facă este să se linguşească pe lângă alţii şi nimic altceva care să dovedească lumii înconjurătoare că nu s-au auto-intitulat degeaba. De fapt, cel mai intrigant lucru este cum, totuşi, există persoane care nu-şi dau seama de cât de incapabili sunt aceşti “specialişti” şi merg aşa, cu capul înainte, în ignoranţa lor.

Atât. Voi ce probleme existenţiale aveţi?

Sursa foto: Flickr.com

Share

5 Comments

 1. Eu nu pot sa imi explic de ce le place cainilor sa alerge dupa rotile la masina! 🙂

 2. Irina says:

  Eu nu inteleg fetele care vara, la 30 si ceva de grade afara, sunt imbracate cu maieu si pantaloni foarte scurti, dar sunt incaltate cu cizme de toamna-iarna 😐

 3. Carmen Gherca says:

  Eu nu inteleg cum pot fi oamenii atat de nepasatori la problemele celor din jur, cat de usor ii judecam pe cei din jur.

 4. Ines Prodan says:

  @Carmen Ghercă: problema ta este cu adevărat existențială…

 5. cati says:

  Eu nu inteleg de ce barbatii isi asaza podoabele in timp ce merg pe strada…e de-a dreptu’ pur si simplu