Cum a fost la PR Tea
December 9, 2010
Azi ascult colinde!
December 9, 2010

Tu ce hotărâre îndrăzneață ai luat în ultimul timp?

Eu nu prea cunosc oameni hotărâţi. Şi când spun “hotărâţi” mă refer la cei care, ştiind care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a ajunge la ceva, îşi iau inima în dinţi şi respectă aceşti paşi, indiferent de riscuri şi de alte mii de scenarii de groază ce le-ar putea trece prin minte.

Mă refer aici la oameni cărora nu le este frică să se avânte în ceva ce nu au mai făcut până în prezent, mă refer la cei care, într-o bună zi, îşi spun “what the fuck?!” şi se hotărăsc să iasă din bula de confort în care stătuseră, să depăşească stadiul de planuri puse pe hârtie şi să FACĂ ceva.

Mă refer la oamenii care nu se mulţumesc cu ceea ce au în interiorul bulei lor (şi nu mă înţelegeţi greşit: ei au destule, însă tot ceea ce au se află ÎN “bulă”) şi care ştiu că fericirea se atinge luând decizii decisive, uneori.

Îi admir pe cei care:

1. Se hotărăsc să-şi părăsească jobul “călduţ” pentru a porni propria afacere. Cu toate riscurile, cu puţină inconştientă, dar cu capul înainte.

2. Se hotărăsc să facă un copil, chiar dacă nu au depăşit încă “treptele” impuse de cei din jur (pasul 1: dating o sută de ani, până ambele părţi se lămuresc că se potrivesc perfect; pasul 2: căsătorie; pasul 3: căsnicie o sută de ani, până li s-au clarificat toate problemele financiare, până au o casă a lor, până termină toate creditele, până au ales numele potrivit pentru copil, până au clarificat toate problemele cu socrii, până au stabilit în avans la ce facultate va merge copilul şi ce cursuri extra-curriculare va urma la grădiniţă; pasul 4: copil; pasul 5: moarte)

3. Divorţează, atunci când îşi dau seama că nu merge. În căsnicie, la job, oriunde.

4. Pleacă la facultate într-un alt oraş şi se stabilesc acolo. Fără părinţi, fără umeri pe care să plângi, doar tu şi viaţa.

Şi lista continuă.

Dar tu? Ce hotărâre îndrăzneață ai luat în ultimul timp? Încă mai trăieşti în “bulă”?

Sursa foto.

Share

5 Comments

 1. […] Tu ce hotărâre decisivă ai luat în ultimul timp? Thu Dec 09, 2010 0:04 am Eu nu prea cunosc oameni hotărâţi. Şi când spun “hotărâţi” mă refer la cei care, ştiind care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a ajunge la ceva, îşi iau inima în dinţi şi respectă aceşti paşi, indiferent de riscuri şi de alte mii de scenarii de groază ce le-ar putea trece prin minte. Mă refer […] […]

 2. Manuel says:

  Ines, sunt perfect de acord cu tot ce ai scris in afara de un punct. Pana sa ajung acolo vreau sa zic si eu ca este foarte greu sa iesi din zona ta de confort, sa lasi obiceiurile in urma si sa faci ceva cu adevarat important. Dupa cum zici tu aici, acesti oameni sunt de admirat. Perfect de acord, dar nu pot fi de acord sa admir oamenii care divorteaza. Exemplul dat e, partial, contraproductiv. Cand situatiile sunt grave, divortul este o solutie. Si ma refer ai la divortul propriu-zis, la ruperea casniciei. Nu pot admira divortul in sine. Tot ce pot spune este ca sunt cazuri in care trebuie aplicata solutia asta, dar nu trebuie plecat de la premiza ca : daca tot nu merge, am totusi optiunea “skip”. Esti intr-o relatie de casatorie ca sa o duci la capat, nu?

 3. lorelaylilu says:

  Da….am reusit…sa ma las de fumat,dupa 26 de ani de fumat.Am deja o luna,sper din suflet sa reusesc,sa ma abtin.

 4. Ines Prodan says:

  Nici eu nu admir divorțul, însă am întâlnit foarte multe femei care stăteau într-o relație sau într-o căsnicie pentru că ”așa trebuie” sau pentru că implicațiile financiare și emoționale sunt prea mari, chiar dacă erau bătute, jignite sau, pur și simplu, își scoteau peri albi reciproc.

  Poate că divorț este prea mult spus, adică n-ar fi trebuit să se ajungă la căsătorie, de la bun început. Totuși, dacă ai făcut greșeala să alegi pe cineva care să te distrugă psihic (și nu numai), cred că dai dovadă de un mare curaj dacă alegi să ieși din această relație.

 5. Gabriela says:

  John Lennon a zis la un moment da “Viata se intampla atunci cand nu ai timp sa iti faci planuri”. Cam asa este.