Azi mănânc un dulce din copilărie
March 7, 2014
PR OUTLooK revine
March 9, 2014

Tu ce faci de Ziua Internațională a Femeii Comuniste

O să spuneți că sunt cârcotașă, ceea ce înseamnă că n-ați citit despre obârșiile acestei zile sărbătorită cu fast la noi, de când mă știu și până astăzi.

O sărbătoare a femeilor a fost adusă în discuție, știută și consemnată adică (că s-or mai fi gândit femeile să aibă o zi a lor dar n-au scris-o nicăieri și până atunci) în 1908. Atunci, vreo 15.000 de femei au manifestat în New York dorind să obțină program de lucru mai scurt, salarii mai bune și drept la vot. Un an mai târziu, Partidul Socialist din America a stabilit Ziua Internațională a Femeii pe 28 februarie. În 1910, Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga a stabilit, în cadrul unei conferințe a muncitoarelor, ca Ziua Femeii să fie sărbătorită peste tot în lume, în aceeași zi. Data de 8 martie, se zice că a fost stabilită abia în 1913.

Că după această dată s-au trezit din nou americanii, în cadrul ONU să declare că femeile fac și dreg, că trebuie să le sărbătorim, drepturile femeiii și pacea internațională aceasta este doar o urmare a primilor pași făcuți de Internaționala Comunistă.

Așadar, tu ce faci de Ziua Internațională a Femeii Comuniste? Te sărbătorești cu fast sau tratezi evenimentul ca o zi normală?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.