Astăzi răsfoiesc reviste glossy
October 31, 2011
Provino – showuri de gastronomie, degustări de vin și cursuri de oenologie
October 31, 2011

Trenduri pe Facebook?

În ultima vreme, există câteva trenduri în comunicarea celor ce stau pe Facebook, câteva genuri de postări pe care le regăsești în newsfeed de nenumărate ori de-a lungul unei zile. În mod normal, aș fi scris articolul ăsta pe blog, dar simt că Belvele mă vor înțelege mai bine. Lipsită de răbdare și înțelegere, le-am identificat pe următoarele:

 • Posturile caritabile/emoționante – aici intră toate fotografiile, filmulețele și statusurile cu și despre copii bolnavi, oameni aflați în situații dificile, cu probleme de sănătate sau financiare, ce au nevoie de ajutor.
 • Posturile inspiraționale – imagini, filmulețe și citate care ne îndeamnă să fim mai buni, mai sensibili, atenți la detalii și cei din jurul nostru
 • Posturile de suferință – fie versuri din melodii de corazon, fie propoziții cu nuanțe subtile, astfel încât să ajungă indirect la cel sau cea ce trebuie să înțeleagă ceea ce nu este exprimat direct.
 • Posturi cu greșeli de gramatică, fără predicate sau legături logice între cuvinte, doar de dragul de a posta ceva.
Și ca să nu ziceți că sunt doar o cârcotașă, m-am gândit și la niște soluții pentru primele două situații. Pentru toți cei care postează poze ce ne arată copii bolnavi, subnutriți sau orice altceva ce intră în categoria celor ce au nevoie de ajutorul nostru, vă sugerez să faceți ceva în privința asta. Oricât de importantă ar fi conștientizarea, nu e ca și cum ai ajutat cu adevărat la îmbunătățirea statusului inițial printr-un simplu share. Sunt așa de multe campanii sociale, încât trebuie doar să alegi contul în care vrei să virezi banii.

Pentru toate posturile inspiraționale, menite să ne facă ziua mai bună, mai zâmbitoare și plină de soare, ce-ar fi dacă le-ați mai filtra un pic, ca să nu ne transformăm cu toții in Gandhi? Și dacă sunt așa de multe lucruri ce vă ating, folosiți cu încredere Bookmarks-urile din browsere. Le veți avea mereu la îndemână și nici nu vă veți mai sufoca prietenii pe Facebook.

Gata, mă potolesc. Voi ce ziceți în legătură cu trendurile astea? Și, cel mai important, ce soluții putem găsi?

Sursă foto: pool.abc.net.au

Share

9 Comments

 1. Andrei says:

  Soluția: Închide-ți contul de facebook și vei fi mirat ce rată de creștere a productivității / bunei dispoziții / motivației vei avea.

 2. Oricum atunci când lucrez închid Facebookul, altfel mă lungesc de nu-i adevărat.

  Acum nu-mi mai afectează productivitatea, doar mă mai enervează din când în când.

 3. Teo Grigorie says:

  Pe mine ma enerveaza cei care dau check-in chiar si atunci cand isi pun benzina sau merg la baie. Si cei care scriu pas cu pas ce fac.

 4. Alin says:

  Imi place articolul. Scurt si la obiect. Cand am inceput sa citesc trendurile ma asteptam sa fiu si eu cel putin intr-o categorie. Nu s-a intamplat…oi fi eu vreun trend setter, cine stie.

  Sunt de acord cu tine Mada cand spui despre posturile caritabile si cele de suferinta.
  Despre posturile cu greseli gramaticale mi se mai intampla si mie din cand in cand (dar nu sunt in aceasta categorie pentru ca nu postez de dragul de a posta 😛 ). E uman la urma urmei sa mai si gresesti.

  La posturile inspirationale in special la citate as avea de adaugat faptul ca facebook pune la dispozitie o rubrica in profilul personal numai pentru asta.

  Este adevarat si faptul ca multi confunda FB cu hi5 si Twitter.

  As mai indrazni sa vorbesc si eu despre un trend promitator si anume concursurile organizate pe facebook. Cel mai recent a organizat Pepsi un astfel de concurs si cred ca vor fi din ce in ce mai multe astfel de concursuri pe FB.

 5. Ines Prodan says:

  Vai, poza cu copilul bolnav de cancer m-a oripilat câteva zile. Îmi place că oamenii dau share posturilor caritabile, dar nici unul nu se gândește să doneze :)).

 6. Mersi, Alin 😀 Tot la capitolul concursuri pe Facebook sper să depășim cât de curând trendul concursurilor bazate pe like-uri 🙁

 7. @Ines, am văzut că te-ai revoltat 😀

 8. Lori Ciofu says:

  Aha, deci nu sunt singura pe care o deranjeaza zecile de posturi legate de persoane cu probleme de sanatate sau/si financiare care imi sar in ochi tocmai atunci cand ma bucur de o geanta noua. Nu am indraznit sa ma plang, crezand ca oi fi eu cea mai superficiala fiinta de pe pamant, dar na… si daca sunt, ma accept asa cum sunt!
  Legat de posturile inspirationale, mai postez si eu vreo idee in cate-un moment plin de inspiratie pe care inspiratie vreau s-a impart si cu altii, deci, guilty 🙂
  @Teo: Am prieteni care se tag-uiesc la benzinarie sau la supermarket. Oare de ce ne-ar interesa pe noi cat de des isi cumpara ei paine???

 9. Teo Grigorie says:

  @Lori, probabil pentru ca ei chiar cred ca sunt oameni care le urmaresc postarile :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.