Unde sunt mentorii unei generaţii?
December 10, 2010
De ce m-am căsătorit și eu?
December 10, 2010

Tradiţii de cuplu

Mă apucă câteodată nostalgia, când îmi amintesc de unele momente speciale pe care le petreceam în cuplu. Deocamdată nu le mai petrecem, fiindcă el e plecat, dar sunt sigură că vor fi multe de acum încolo.

Momente speciale pentru mine înseamnă cele mai banale lucruri, pe care totuşi le facem împreună şi care au o continuitate în timp. Aşa-zisele tradiţii de cuplu. Spre exemplu, pentru noi e o tradiţie să ne uităm la Friends. Serialul. Cred că am vizionat deja de patru ori întregul serial, dar ce contează? Ştim scene, replici, avem preferinţe în materie de episoade şi personaje. Râdem mult şi ne relaxăm. Şi ne simţim ca şi cum am fi singurii care fac lucrul acesta.

Acum, pentru că ne desparte distanţa, ne uităm singuri. Dar într-o manieră pe care nu o pot explica, lucrul acesta ne leagă şi mai mult. E ca şi cum orice kilometru se dizolvă. 

E un exemplu de tradiţie, dar mai sunt multe altele. Acestea ne leagă, ne apropie şi mai mult, iar lucruri banale pentru ceilalţi, devin speciale pentru noi.

Care sunt tradiţiile voastre de cuplu şi cât de importante sunt ele pentru voi?

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

6 Comments

 1. Ines Prodan says:

  Tradiția este ca eu să mă uit la episoade noi din How I met your mother împreună cu el care le vede pentru a doua sau a treia oară, dar oricum râde. Și nu e din politețe :).

 2. catalina says:

  film, popcorn si inghetata de la Napolact 🙂 si chiar daca suntem unoeri departe unul de celalalt sarbatorim aniversarea in fiecare luna, nu doar odata pe an..

 3. Elena Pribeagu says:

  Si noi :))

 4. Teo Grigorie says:

  Si noi ne uitam muuult la friends 😀 De aceea, rasfatul pe care l-am scris acum doua luni e valabil periodic :))

  Alte traditii de-ale noastre: o data la cateva saptamani sau luni mancam intr-un loc nou sau gatim impreuna in weekend.

 5. Georgiana says:

  E foarte frumos subiectul, Elena…. si noi avem o multime de “traditii”: plimbarile, filmele, serialele, facutul prajiturilor (da, e foarte adevarat si abia astept Craciunul!). Sunt atat de multe incat nu le mai percepi decat ca realitati! si cat sunt de frumoase realitatile astea…

 6. Elena Pribeagu says:

  Multumesc Georgiana :). Imi surade ideea de a gati prajituri impreuna 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.