Marsupi, my love
October 16, 2014
5 regrete ale oamenilor pe moarte
October 17, 2014

Tinerii cu autism au nevoie de ajutor

cupola

În Romania, tinerii cu autism nici nu existau până anul trecut. Când un copil diagnosticat cu autism ajungea la vârsta adultă, pentru a-și păstra drepturile prevăzute de lege, se proceda la schimbarea diagnosticului din autism în schizofrenie.

De anul trecut, la presiunea organizațiilor de părinți, legea s-a modificat și fiul meu, Robert, este printe primii adulți cu autism din România. Pe lângă el, în Iași, mai sunt, în evidențe, încă 19… în realitate sunt mult mai mulți care au rămas cu diagnosticul greșit primit pe o hârtie la vârsta maturității.

Pentru toți acești tineri statul român nu oferă nimic, de la Comisia de Expertiză, primești programul de recuperare gol, fără nimic scris pe el, doar semnat de cei din comisie. De aceea, părinții, mulți dintre ei rămași fără statutul de asistent personal pe care l-au avut până cand copilul a devenit adult, sunt nevoiți să-i țină în casă.

Proiectul ANCAAR Iași s-a născut din nevoia de a acoperi această nevoie a tinerilor și a părinților, cea de a beneficia de servicii. Așa a apărut proiectul “Clubul pentru tineri” pe care l-am dezvoltat în timp, astfel încât, astăzi, 6 tineri cu autism vin zilnic la centrul nostru și au activități zilnice alături de specialiștii și voluntarii asociației.

Până în această lună Clubul a continuat printr-o finanțare în cadrul unui proiect, însă această finanțare va lua sfârșit în curând, ceea ce înseamnă că va trebui să identificăm alte surse de finanțare sau să renunțam la el și să trimitem tinerii acasă.

Din pacate, aceștia nu au un alt loc unde să meargă și să fie primiți cu respect și căldură, de aceea vrem să mergem mai departe cu acest proiect important pe care ne dorim, ca, în viitor să-l dezvoltam și mai mult, mai ales că solicitările de a participa la activități sunt din ce în ce mai multe.

Cred ca toți putem ajuta și ne putem implica într-un fel sau altul în a sprijini o cauză și, de aceea, vă rog să vă deschideți inima și  să-i ajutați pe acești tineri să aibă o viața decentă. Cum credeți dumneavoastră ca puteți mai bine, însă, gândiți-vă că pentru a-l continua, susținerea financiară este necesară.. Puteți dona oricât, orice sumă, nu trebuie să vă gândiți la valori mari, în contul RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882, deschis la Banca Credit Agricole. Pentru noi orice sprijin este binevenit… sau puteți transmite mesajul noastru mai departe pentru a ajunge la acei oameni care au posibilitatea să ajute, cumva.

Noi vă mulțumim în numele tinerilor noștri și vă invităm să intrați pe pagina asociației noastre unde puteți afla cine suntem și ce facem: www.ancaar-iasi.ro

ajuta si tu

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.