Să fug? Sau să rămân?
September 8, 2011
Pro sau contra manichiurii franţuzeşti?
September 8, 2011

The Shipping News – soarta ne-o facem singuri?

Un film în care multe persoane se regăsesc, în special cei care au impresia că nu au realizat nimic până acum și au cred că soarele nu v-a apărea pe strada lor. Filmul este un simbol, o realitate crudă, dar care se finalizează frumos.

Filmul este insiprat dintr-o carte celebră ce  a câștigat premiul Pulitzer , desigur scenariul fiind mult modificat.
Ne este prezentat bărbatul timid, emotiv, neputincios, ce nu a realizat nimic deosebit până în momentul în care crede că și-a găsit dragostea, care de fapt era o femeie ușoară. Aceasta îi naște o fetiță dar nu poate fi numită mamă având în vedere că aducea alți bărbați în casă. Quoyle este genul bărbatul tăcut răbdător, dedicat și iubitor ce ar accepta multe pentru persoana iubită. Însă femeia cu care avea o fetiță s-a distrus din cauza viciilor și la moare intr-un acident dupa ce-și vinde fetita pentru bani.

La începutul filmului se întâmplă o serie de evenimente într-un mod concentrat ce te pun pe gânduri la modul cum vor evolua personajele.
Deși până acum nu este nimic nou sau ieșit din comun, filmul acesta este deosebit și pentru că îmbină misticul cu supranaturalul .

Qouyle se întoarce în locul natal, după ce își recuperează fetița și după ce îi mor soția și părinții, împreună cu mătușa sa. In acest colț, parcă uitat de lume, își cunoaște trecutul, renaște devine un alt om, unul bun în ceea ce face deși s-a luptat foarte mult pentru a ajunge un reporter bun pentru ziarul local.

Am  observat, însă și efectele pe care le poate avea o comunitate izolată de lume asupra psihicul urmașilor din aceea zonă. Tristețea evenimentelor nu are cum să nu te copleșească.

Totuși, mai este un element, CASA, casa care simte, care transmite sentimentele și trăirile fetiței lui Qouyle.

Care e povestea casei și ce se întămplă  cu personajele până la sfârșit aflați când vizionați filmul. Cert este că acesta este unul dintre filmele care m-a impresioant și m-a ținut cu sufletul la gură până la final.

Sursă foto: stardusttrailers.com

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8x1z8IK-L0U[/youtube]

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *