Prietena cea mai bună
January 11, 2011
Pauză de la carne cu o salată grecească
January 12, 2011

The last kiss!

Nu am mai văzut de mult timp un film, îmi trecu prin căpuşor un gând. Şi pentru că nu aveam nici o idee la ce să mă uit şi nici chef să dau peste un film care să nu îmi placă şi să mă indispună, am ales să revăd unul.

Cum la „Love me if you dare” nu puteam să mă mai uit…..l-am văzut de prea multe ori, am ales o comedie romantică. Deşi comediile sunt astfel construite încât să nu îţi solicite prea mult intelectul…doar trebuie să te prinzi de poantă şi să râzi … cea pe care v-o propun e altfel.

Amestecă umorul cu idei de viaţă care te pun pe gânduri şi te inspiră. Că doar cei care mai fac filme inteligente ştiu că suntem receptivi când un lucru serios e amestecat cu puţin umor.

Zic lucru serios pentru că filmul e despre relaţii şi crizele ei, despre cum e să fii înşelat/ă şi catastrofa de după şi evident despre prieteni  şi problemele lor.

De ce cred că filmul şi inspiră? Păi, poate nu ştiţi ce să hotărâre să luaţi sau cum să reacţionaţi când aflaţi că iubitul/a v-a înşelat. Sau poate nu ştiţi cum să comunicaţi atunci când apare o „criză” în relaţie sau poate nu v-aţi pus problema că astfel de crize pot exista. Sau de ce nu, veţi înţelege de ce uneori astfel de lucruri se întâmplă.

O să descoperiţi scene amuzante, o să râdeţi dar nu va lipsi nici suspansul.  O să trăiţi alături de personaje drama vieţii lor şi poate o să vă regasiţi în ele, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie.

Cât despre final….vă las să vedeţi. Filmul e bine construit încât acesta nu e previzibil, lucru care după părerea mea şi aduce un plus la capitolul calitate. Nu e în definitiv doar o comedie romantică ca toate celelalte.

Vă las aşadar să descoperiţi replici memorabile, o poveste de dragoste şi să vă faceţi plinul de bună dipoziţie pentru o seară reuşită.

Share

10 Comments

 1. […] The last kiss! Tue Jan 11, 2011 0:03 am Nu am mai văzut de mult timp un film, îmi trecu prin căpuşor un gând. Şi pentru că nu aveam nici o idee la ce să mă uit şi nici chef să dau peste un film care să nu îmi placă şi să mă indispună, am ales să revăd unul. Cum la „Love me if […] […]

 2. Gabriela says:

  Vai ce mult mi-a placut… mai ales faza in care ajunge sa doarma la usa ca un caine plouat :))

 3. Georgiana says:

  Filmul asta e ca o lectie de viata! E cumva, deep inside, frica oricarei dintre noi, dupa ce trecem de o anumita varsta: ma va iubi, “pana la adanci batraneti” sau… ?

  “The world is moving so fast now…”

  Mie, mi-a placut enorm!

 4. Bine si frumos punctat Georgiana:)

 5. @Gabriela da da scena aia e geniala, nici nu se putea o pedeapsa mai buna si mai comica…iar actorul e atat de expresiv si joaca excelent.

 6. Catalina says:

  Mie nu prea mi-a plăcut…nu că nu ar fi bine realizat și îmi plac îi actorii, dar ideea în sine. Eu nu vreau să văd că oameni care se iubesc și tocmai așteaptă un copil o să înșele numai pentru că li se pare că au îmbătrânit. Iar finalul m-a scos din sărite…presupun că erau multe la mijloc și a fost decizia bună să îl ierte, dar măcar în filme să văd și eu că o femeie puternică taie tot și pleacă…once a cheater, always a cheater…ok ok, sunt genul care urlă la personajele din filme și se enervează peste măsură la ele 🙂

 7. @Catalina. Mi-a placut mult asta cu “sunt genul care urlă la personajele din filme și se enervează peste măsură la ele”. Si eu mai fac uneori asta.
  Eu cred ca uneori in viata reala ne batem cu pumnul in piept si spunem “daca ma inseala il parasesc!”. De multe ori insa ne calcam pe orgoliu si pentru “ca mai sunt si altele la mijloc” cum bine spuneai, iertam. E un pic mai cruda ideea filmului dar mie imi place ca m-a trezit un pic la realitate prin asta.
  Cred ca el a inselat nu numai pentru ca simtea ca imbatraneste si ca isi pierde din starlucire, si acum a probat ca inca starluceste, ci si poate pentru ca viata lui era prea linistita, prea asezata.
  Gata ca te-am zapacit de cap…:)

 8. Catalina says:

  Eu nu zic că nu e așa. crede-mă că știu că nu trăim în basme și povești cu zâne, dar americanii oricum au niște idei care mă scot din sărite…

 9. De acord ca uneori au idei deplasate:)

 10. Teo Grigorie says:

  @Catalina: me too me too!! :)) Doamne si cat ma mai cert cu ele! Sau cel putin, plang din cauza lor.