puf
Mă scuzați, v-a căzut niște puf pe papuci!
June 17, 2017
Viața la casă și peripețiile care vin la pachet
July 2, 2017

Cum se împacă lenea și oboseala cu tenul tău pe perioada verii?

demachiere

Cum a dat un pic mai tare vara, cum a început să crească numărul de căutări pe Google după tratamente faciale în Iași, mai ales cele făcute la salon. Adevărul e că vara vine tot timpul la pachet cu dorința asta a noastră, a femeilor, de a fi mai frumoase, din cap până în picioare. Nu că nu am vrea să fim la fel și în sezonul rece! Doar că vara ne expunem mai mult pielea, vara plecăm în general în concediu și tot vara vrem să stăm cât mai departe de efectele negative ale soarelui, ale prafului și ale tuturor factorilor externi care ne atacă într-un mod sau altul tenul.

Vara e sezonul în care ne topim de-a dreptul! E perioada în care nici machiajul nu mai vrea să stea așa de bine sau așa de mult pe față, oricât de bun ar fi el, pentru că tenul își dorește efectiv să rămână curat, hidratat, sănătos. Iar noi vrem să ne bucurăm de frumusețea aia naturală, fără machiaj. Să ne uităm în oglindă și să vedem un ten strălucitor. Bine, ar fi minunat să ne uităm în oglindă și să nu mai vedem pic de pată, de riduri sau de cearcăne. Eu una știu sigur că mi-ar plăcea teribil să dispară toate ca prin minune! Dar, cum nu există minuni, eu le înțeleg pe toate femeile care, la fel ca mine, își întrețin frumusețea cu tratamente faciale făcute din când în când la salon.

Cred că toate știm partea aia teoretică, cum că trebuie să ne îngrijim tenul acasă, să ne demachiem corect, să aplicăm măști și creme și legume și ce o mai fi existând pe lumea asta de pus sănătos pe față. Dar, hai să recunoaștem! Câte reușim să facem asta, mai ales în fiecare zi? Când ne terminăm treaba la miezul nopții și suntem rupte de oboseală, pentru că iar am încercat să fim femei-mame-soții-antreprenori-angajate-fiice super-eroine, numai de stat în fața oglinzii și de ridicat iar mâinile pentru demachiere nu ne mai arde nouă!

Nu e de mirare că femeile caută saloane la care să meargă, unde să se relaxeze complet și să își refacă tenul cu un tratament facial, făcut ca la carte, cu produse profesionale și cu mâini dibace, cât ele stau întinse, fără să facă nimic. Probabil că dacă am lucra sau dacă am avea un salon de cosmetică, am reuși și noi să îi facem tenului în fiecare zi tot ce are nevoie, ca să fie frumos și sănătos tot timpul. Deh, când ești înconjurată de produse și servicii de cosmetică, parcă ți-e mai la îndemână să faci doar asta, în loc să te gândești la copil, la treburile casnice și la job.

Ce-i drept, genul ăsta de afacere, cum sunt, de exemplu, saloanele cosmetice Nomasvello, care funcționează prin franciză, mi se pare una dintre cele mai bune idei de activitate pentru femei, indiferent dacă sunt sau nu mame. Noi, femeile, simțim nișa asta, ne bucurăm de toate noutățile de pe piață, putem face și alte femei fericite, avem la îndemână toate acele produse și servicii care ne aduc în fiecare zi zâmbetul pe buze, acel răsfăț zilnic, cum ne place nouă să-l numim! Eu una m-am visat de multe ori în această ipostază de a deține un salon, mai ales în acele momente când nu mai apuci să ajungi să te epilezi sau când ești dezamăgită de anumite saloane și ai vrea să faci lucrurile așa cum ți le-ai dori tu, pentru tine și pentru femeile ca tine. Și cred că orice femeie își dorește afacerea ei, mai ales una în care să aibă acces non-stop la frumusețe și la relaxare pentru ea, cum ar fi un salon! Să se lase demachiată de altcineva, cât ea trage un binemeritat pui de somn… de vis!

La final, în loc de concluzie, vreau să vă întreb două lucruri:

  1. Voi vă demachiați și vă cremuiți tenul în fiecare zi, după teorie, sau sunt singura nebună leneșă, care uneori pur și simplu își bagă piciorul și adoarme așa?
  2. V-ați gândit vreodată cum ar fi să aveți propriul salon de cosmetică? Cum l-ați face diferit, așa pe sufletul și pe nevoile voastre?

Foto: thegloss.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.