Femeie, la cratiță!
February 24, 2014
Despre internet, curent electric si alte asemenea nazdravanii
February 25, 2014

Te rog, du-te la medic!

Nu îmi place să merg la medic, recunosc. Nu că aş fi o ignorantă sau o atotştiutoare… dar medicii îmi dau fiori.

Să mă ierte puţinii mei prieteni medici despre ce voi spune aici. Mă cuprinde o crispare totală când trebuie să ajung la cabinete medicale, medici şi spitale. Nu că aş avea chiar experienţe multe şi traumatizante (am câteva), dar totuşi , demersurile mele în acest sens mi-au lăsat mereu gust amar şi revoltă.

Da, revoltă pentru că, trecând peste aglomeraţie şi condiţiile uneori mizerabile, de multe ori aerul ăla net superior pe care îl afişează medicii mă scoate din sărite . Te privesc de undeva de sus vorbind din vârful buzelor şi se contrariază imediat ce nu ai înţeles un termen medical, ca şi cum toţi dormim cu tratatul de fiziologie umană sub cap.

Îi respect pentru munca depusă, pentru nopţile nedormite, pentru anii lungi de facultate… dar asta nu le dă dreptul să fie aroganţi, şi aici vorbesc de o aroganţă subtilă.

De asta nu-mi place să merg la medic, pentru că de fiecare dată simt umilinţă .

Cu toate astea, iată că m-am dus la medic, pentru că amânasem destul de mult acel control periodic pe care trebuie să-l facă orice femeie, însoţit bineînţeles de testul Papanicolau. Lumea mea s-a zgâlţâit un pic (a fost doar o zgâlţâială). Dintr-o dată mi-am dat seama că toate se pot schimba într-o clipă, că există riscul să nu-ţi poţi vedea copiii mari şi că aroganţa medicilor, aglomeraţia de la cabinete, preţul mare al medicamentelor nu sunt un argument serios să te ţină acasă.

Aşa că, te rog, du-te la medic!

Sursă foto: prnewswire.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.