Ai vrea să ai o soră sau un frate geamăn?
March 5, 2013
Prima motoristă din Iaşi
March 5, 2013

Te provoc să-ți iei un credit!


Multă lume care ne trece pragul casei ne întreabă cum am cumpărat-o, mai ales că noi nu suntem căsătoriți încă. Ei bine, am luat-o prin credit. Și da, se poate să îți iei un credit, chiar dacă nu te-ai legat pe veșnicie cu cineva prin acte. Cel puțin nu prin actele de stare civilă. Pentru că atunci când îți iei niște credite bancare, acte sunt din plin. Dosare întregi și verificări, până ce ai acceptul final. Prin asta am trecut și noi când am cumpărat casa și nu regretăm absolut nimic. Da, suntem legați de creditul ăsta timp de 30 de ani, dar dacă nu l-am fi făcut nu ne-am fi putut bucura de momente atât de speciale într-un cadru așa cum ni-l dorim.


Oamenii devin din ce în ce mai convinși că trebuie să își facă și ei un credit, pentru a-și lua căsuța visurilor, și mă întreabă care este banca cea mai bună pentru așa ceva. Vă spun sincer că nu există cea mai bună bancă pentru credite la nivel general. Fiecare trebuie să se documenteze și să stabilească de comun acord, care este banca potrivită pentru ei. Asta se face în două moduri:


1. Cutreieri tot orașul pe la toate băncile și te înarmezi cu materiale informative despre ce presupune un credit la fiecare bancă;
2. Stai frumos în fața laptopului și te informezi online, fără să mai pierzi timpul și motorina prin oraș și, mai ales, fără să ai parte de cozi și atitudini incorecte de la funcționarii unor bănci.


Varianta a doua am ales-o și noi, pentru că am găsit-o de departe mult mai comodă și mai utilă din punct de vedere al ușurinței de a compara procedeele de la diferite bănci. În plus, am folosit direct un calculator credit, ca să știm dinainte unde ne încadrăm, în funcție de venitul necesar, de creditul maxim pe care îl putem lua și de rata pe care va trebui să o plătim în fiecare lună de acum încolo.


Da, e adevărat că odată ce intri în această ”horă” trebuie să joci până la capăt, dar bucuria de a te întoarce în fiecare seară la căsuța ta e neprețuită și merită din plin!


Sursa foto: cookresidential.co.uk


Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.