piscina
Ce nu mi-a plăcut în Grecia
August 7, 2015
Când hainele și machiajul de vacanță sunt la fel cu cele de acasă
August 11, 2015

Te mănâncă și-n călcâie

Când te ferești de ea și renunți la ideea de a o mai îmbrățișa vreodată, atunci apare. Ca o Dacie fără frâne când semaforul e roșu și trecerea plină de pietoni. Te lovește din plin și-i mai julește și pe cei din jurul tău, în coate sau genunchi. Deh, victime colaterale…

Cum adică despre ce vorbesc?

Scumpa de ea. Draga de ea. Cea care te face să-ți pierzi mințile și să-ți uiți cuvintele cu dicționarul în mână. Cea care te năucește când ești la serviciu și îți fură ideile cu o secundă înainte de a le rosti.

Dragostea. Nu simpatia, nu plăcerea, nu pasiunea. Nici măcar iubirea. Dragostea cu D mare și scris apăsat. Cea despre care cântă toată lumea dar n-o simte orișicine.

Aia care te face să turbezi de dor. Care te transformă într-un diavol tasmanian, într-un leu nemâncat de 5 zile, într-o mamă a dragonilor gata oricând să-și trimită odraslele înflăcărate spre orice țintă care i-ar putea răni perechea.

O clipă ești tu, încrezător, puternic, rău, cu scutul pus și mereu în gardă; cu priviri ademenitoare și zâmbete parșive și cu o desagă, plină ochi de victime, în spate. Cuceritor, radiant, nemuritor, fără egal, făr’ de rival. Ești Michael Jackson în Bad și Axl Rose în concertul din Tokyo. Ești Angelina în Original Sin și Sharon Stone în Basic Instinct.

Și în secunda doi te-a nimerit. În plex. S-a înfipt și s-a înrădăcinat. Nu mai ai scăpare, nu mai există remediu. Te bâlbâi, transpiri, te înroșești ca o școlăriță prinsă cu tema nefăcută la mate. Îți tremură genunchii mai rău ca lui Ponta, la ieșirea din spital. Ai vrea să spui ceva inteligent dar IQ-ul te-a lăsat cu ochii-n soare. Ai vrea să spui ceva amuzant dar tot ce-ți vine în minte e un banc sec cu Bulă și două bile. Și taci. Zâmbești tâmp și te rogi să n-o dai în tahicardie.

Din Schwarzenegger în Terminator ai ajuns Puss in Boots în Shrek. Ai ochii mari și goi și torci la gândul că te-ar putea săruta individul sau mândruța, în orice clipă.

Și când constați că există șansa ca sentimentul să fie reciproc, realizezi că nu va fi obstacol pe lume să nu-l poți depăși.

Da, asta e Dragostea. Câți dintre noi se laudă că au simțit-o? Și câți o trăiesc cu adevărat?

Sursa foto> pinterest.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.