O nouă zi, o nouă cafenea
January 4, 2011
Lie to me
January 5, 2011

Te-a născut maică-ta pe tron?

Știți acei oameni care știu totul despre tot și care au întotdeauna dreptate? Acei oameni care nu au ce vorbi cu oamenii fără studii sau care nu ar atinge în veci o femeie de serviciu? Ohh da, mi se face scârbă numai cât povestesc despre asta. Să nu torni un pahar de vin unui muncitor care îți lucrează în casă pentru că tu ești inginer și nu te cobori la nivelul lui, să nu vorbești cu un om mai bătrân care nu a făcut facultate pentru că stă toată ziua acasă și are grijă de animale, să vorbești doar când ai chef și cu cine ai chef doar pentru că tu ești buricul pământului … toate mi se par de prost gust.

Printre multele lecții pe care le-am primit de la părinții mei, este una care mi-e foarte dragă și pe care încerc să o răspândesc peste tot în jurul meu: ”Înainte de orice, nu uita să fii om!”. Mai exact, nu contează dacă ești medic, inginer, star de cinema, profesor universitar, femeie de serviciu sau gunoier. Suntem toți oameni, deci suntem egali. De aceea, am învățat să zâmbesc în primul rând oricui, să spun ”Bună ziua!”, ”La revedere!”, ”Mulțumesc!” și ”O zi frumoasă!” ca replici absolut normale care îmi fac o deosebită plăcere să le pronunț și, mai mult, să îi fac și pe ceilalți să zâmbească.

Să crezi că la 30 de ani știi totul și nu ai ce vorbi cu ”oamenii inferiori” pentru că oricum nu ai ce învăța de la ei doar pentru că ai o diplomă de inginer este de-a dreptul șocant, scârbos și de doi lei.

Sursa foto

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eymr9j6Rpa8[/youtube]

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

 1. […] Te-a născut maică-ta pe tron? Tue Jan 04, 2011 0:09 am Știți acei oameni care știu totul despre tot și care au întotdeauna dreptate? Acei oameni care nu au ce vorbi cu oamenii fără studii sau care nu ar atinge în veci o femeie de serviciu? Ohh da, mi se face scârbă numai cât povestesc despre asta. Să nu torni un pahar de vin unui muncitor […] […]

 2. lorelaylilu says:

  Si o sa se trezeasca singur,iar cand v-a avea nevoie de cineva,nimeni nu il va baga in seama ,pentru ca este “sus pus”.Da,esentialul e sa fii om.Sunt oameni fara scoala,dar care stiu sa se comporte mai bine decat cei cu studii.

 3. Andrei says:

  Oamenii pot fi clasificati in doua tipologii dupa teoria Gheorghiescu:

  – constructori – cei care isi gasesc principala satisfactie in a construi lucruri. Relatii, afaceri, cladiri. Investesti efort si resurse si apoi te bucuri de ce iese de acolo.

  – razboinici – cei care isi gasesc principala satisfactie in a castiga batalii. Mici, mari, cu egali sau inegali. Esentialul e sa fie mai bun.

  Bineinteles ca in realitate nu sunt 100% constructori sau razboinici, ci combinatii. Insa in special un om cu un procent ridicat de “razboinic” e usor de deosebit.

  Mie imi plac cei care construiesc mai mult. Razboinicii imi plac doar in timpul liber. Razboinicii rai nu-mi plac deloc.

  Cred ca cei descrisi de Andreea sunt razboinicii extremi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.