Nu mai mănânc desert un an!
October 11, 2014
Fapte, nu like-uri!
October 13, 2014

Tartă Oreo

Dragele mele, în viața asta, mă jur am doar două păcate: biscuiții Oreo și ciocolata. Prin urmare, weekendul ăsta m-am făcut fată gospodină și m-am pus pe gătit, nu pentru mine, ci pentru dragul meu soț. A ieșit o nebunie de tartă a cărei rețetă vreau să o impart cu voi. Cu siguranță vă va aduce multe zâmbete și mulțumiri dacă o încercați și, mai ales, dacă o împărțiți cu prietenii.

Iată rețeta! Uitasem să menționez: tarta nu necesită coacere, deci nu aveți cum să greșiți ceva, mai ales dacă respectați rețeta  și proporțiile ingredientelor.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g de biscuiți Oreo
  • 150 g de unt

Ingrediente pentru cremă:

  • 750 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr pudră
  • 200 ml de frișcă lichidă
  • 150 g de ciocolată cu lapte
  • Esență de rom

Ingrediente pentru glazură:

  • 50 g de ciocolată  neagră
  • 20 ml frișcă lichidă

Cum se prepară blatul:

1. Biscuiții se macină fin și se amestecă cu untul topit ajuns la temperatura camerei.

2. Cu pasta astfel obținută se tapetează fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 30 de cm.

3. Tava se lasă la frigider până se pregătește crema.

Cum se prepară crema:

1. Mascarponele se mixează cu zahărul pudră și esența de rom.

2. Separat, se mixează 100 de ml de frișcă lichidă, apoi se încorporeză în amestecul cu mascarpone.

3. Într-un bol, se pun 100 de ml de frișcă lichidă și ciocolata cu lapte ruptă în bucăți mici. Se așează bolul pe baie de aburi și lasă până obținem un amestec omogen.

4.  Amestecul cu ciocolată se lasă până ajunge la temperature camerei, apoi se încorporează cu crema de mascarpone.

5. Se pun deoparte 2-3 linguri de cremă, iar restul se toarnă în tavă peste blat.

Cum se prepară glazura:

1. Se amestecă ciocolata neagră cu frișca lichidă rămasă și se pun pe baie de aburi.

2. După ce sosul astfel obținut ajunge la temperatura camerei, acesta se încorporează în crema dată deoparte, după care turnăm peste crema și blatul din tavă.

Tarta se lasă la frigider timp de cel puțin două ore și apoi poftă bună!

P.S. Mă scuzați că nu am adăugat o poză cu minunea care mi-a ieșit mie, dar literlalmente nu am avut timp să-i fac.

Foto: mesmerizinggirl.wordpress.com

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.