M-oul și M-ouța … distracție cu premii
April 20, 2011
Tradiţia iepuraşului de Paşte
April 20, 2011

Răsfăţ culinar – Tartă de mere

Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar (lucru necurat, clar), de la o vreme mă tot trezesc învârtind în oale prin bucătărie. Caut şi compar reţete, citesc bloguri culinare, îmi achiziţionez ustensile de bucătărie..ce să mai, am luat-o razna! Dar am făcut zilele astea (printe altele) o tartă de mere atât de bună încât a trebuit să vă zic şi vouă.

Pentru aluat am folosit: făină, unt, zahăr şi lapte (2-3 linguri) iar pentru umplutură: mere (tăiate cubuleţe), zahăr, un strop de scorţişoară şi o lingură de făină.

După ce am terminat de frământat aluatul, l-am pus pentru 10-15 minute la frigider, timp în care am scos o cratiţă, am pus-o pe foc şi am adăugat merele cu zahărul şi cu scorţişoara. Le-am lăsat în jur de 10 minute să se încingă, am presărat puţină făină pentru mai multă consistenţă şi umplutura a fost gata.

Am împărţit apoi aluatul în două. Cu o jumătate am tapetat fundul unui vas de yena, am adăugat merele, iar deasupra am pus cealaltă jumătate de aluat tăiată fâşii, aşa cu vedeţi în poza de mai sus. Am dat la cuptor pentru 30 de minute.

A ieşit o minunăţie! Reţeta asta trebuie încercată, o să vă lingeţi pe degete!

Poftă bună cu răsfăţ!

Sursa foto

Share

3 Comments

  1. Ce bine sună, tocmai potrivită pentru masa de Paște. Mulțumesc 😉

  2. Clara says:

    Cu placere 😀 Cum spuneam, chiar merita incercata reteta, e un deliciu:P

  3. […] Eu mă gândesc la o prăjitură cu ciocolată sau poate una cu nucă.  Ar fi bună şi o tartă cu mere. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.