5 ani de Belva
September 6, 2015
Nesimțirea – boală incurabilă
September 8, 2015

Suntem niște țațe, doamnelor!

Dacă ai întreba orice femeie de pe stradă ce părere are despre bârfă, ți-ar ieși la socoteală că România e o țară plină de măicuțe, care vor binele tuturor și nu vorbesc de rău pe cineva vreodată. Dar dacă le iei prin surprindere, într-o cafenea, la ora prânzului, să te ferească sfântu’ ce-i la gura lor!

Nu, dragii mei, nu scrie un bărbat aceste cuvinte. La taste e tot o ea. Da, o ea care scrie despre ele.

Toate bârfim la un moment dat. Și doar pentru că discuția începe cu „Nu îmi place să bârfesc DAR…” asta nu înseamnă că, brusc, a ieșit din categoria bârfei; și-a luat tălpășița și a intrat în sertărașul cu discuții filosofice. Nu! Dacă nu-ți plăcea să bârfești puneai punct înainte de DAR și el dispărea din propoziție.

Și nu bârfim așa despre orice se întâmplă pe lume. Puțin ne interesează! Subiectul nostru preferat este: alte femei.

Fie că e vorba de soacră, cumnată, verișoară de gradul II, colegă de muncă, șoferiță din trafic sau fufă-nenorocită-care-i-face-ochi-dulci-prințișorului-meu-nevinovat, ne place la nebunie să scotocim în tolba cu etichete și să le lipim lor pe frunte; să le nenorocim din cuvinte, să le subminăm și să le umilim; chiar dacă ele nu ne aud și puțin le-ar păsa de ce borș mâncăm noi acolo.

Uite-o pe aia ce fel e îmbrăcată!

Uite-o pe aia ce fel vorbește!

Uite-o pe aia ce fel gătește!

Uite-o pe aia ce fel merge pe tocuri!

Uite-o pe aia ce fel fumează!

Uite-o pe aia ce fel dansează!

Uite-o pe aia ce fel cântă!

Uite-o pe aia ce fel respirăăăă, soro! Cum să inspiri și să expiri în halul ăsta?

Ne face să ne simțim mai bine. Nu știu de ce; nu știu care-i explicația. Dar să spui despre una care încă nu ți-a făcut ceva cu adevărat greșit și grav, că e o maimuță crăcănată care nu e în stare să-și vadă de treaba ei, te face să scapi de stresul cumulat în săptămâni întregi. Brusc, păsărelele ciripesc din nou și iarba crește un pic mai verde în grădina ta. Berea are gustul mai bun și weekendul pare un pic mai lung.

Le luăm, le sucim pe toate părțile, le analizăm și vârfurile despicate ale părului și numărul de la pantof și eticheta de la Zara. Chiar dacă pe noi ne-a deranjat doar felul în care vânzâtoarea ne-a pus restul pe tejghea, când am cumpărat pâine, ajungem să ne legăm de mătușa ei de la țară, care și-a făcut vilă pe cel mai înalt deal, ‘tu-i cruciulița mamii ei de viață, că nimic nu-i corect pe lumea asta!

Da, doamnele mele, nu-mi place să bârfesc dar suntem niște țațe! Nu în general, nu întotdeauna. Doar din când în când.

Nicio femeie nu a fost jignită în realizarea acestui material. 

Sursa foto:pinterest.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.