Pentru că ne dorim copii … sănătosi!
October 26, 2011
Azi fac un colaj
October 26, 2011

Sunt un cangur colorat


În sfârșit, după multe căutări, auto-încurajări, renunțări și noi începuturi, plus o căzătură pe scări generatoare de dureri de spate ce mi-au fost scuza perfectă pentru aproximativ un an, am găsit o sursă de mișcare pe placul meu, în afară de X-Box-ul lui frate’meu.

Se numește Kangoo Jumps și, în mare, păstrează majoritatea exercițiilor care se fac la aerobic, plus puțin tae-bo. Noutatea (și sursa de amuzament) sunt ghetele cu care trebuie să te încalți, ghete care sunt prevăzute cu un fel de arcuri și care te ajută să faci mult mai mult efort decât la aerobic, dar fără să-ți dai seama, pentru că ai impresia că e o joacă. Până când simți că îți iese limba din gură, dar deja este prea târziu să te mai oprești.

În plus, cei care au probleme cu spatele, așa ca mine, pot să facă mult mai ușor aceste sărituri deoarece ghetele atenuează șocul și protejează coloana.

Există și aici o parte de sol, una care poate fi mult mai grea decât solul normal, dacă îți păstrezi ghetele în picioare. Dacă te descalți de ele, așa cum fac eu (pentru început) este la fel de greu ca la o sesiune normală de aerobic.

Instructorul este cel mai energic om pe care l-am văzut eu vreodată. Având în vedere că, în toată viața mea, m-am apucat de vreo trei ori de aerobic, de vreo patru ori de fitness și o singură dată de tae-bo, aș putea spune că am ceva experiență în domeniu. Nu mi s-a întâmplat vreodată să am ca instructor o persoană care să facă împreună cu tine exercițiile, de la începutul și până la finalul ședinței, în condițiile în care are cam 4-5 astfel de ședințe pe zi.

Prin urmare, dacă vreți să deveniți și voi canguri colorați, mă puteți contacta. Nu, nu primesc discount dacă aduc mai mulți prieteni :).

Aveți mai jos o demonstrație:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3cCQrb_X10c&feature=colike[/youtube]

Sursa foto: pixelulalbastru.ro

Share

13 Comments

 1. chloe says:

  Eu m-am apucat de sarit coarda, e un exercitiu foarte complet si amuzant in acelasi timp. Dar nu prea e recomandat celor care au probleme cu durerile de spate.

 2. clamaria says:

  Hai ca tinem legatura, macar sa incerc si eu!
  Cind te mai duci?

 3. Ines Prodan says:

  @chloe: și eu am sărit coarda cam vreo 3 luni, în fiecare zi, câte 1000 de sărituri pe zi :D. Dar, așa cum ai spus și tu, mi-am dat seama că ar fi bine să mă opresc, deși dăduse rezultate, tocmai pentru că mă luaseră niște dureri foarte enervante de spate. Deocamdată, cu ghetele alea în picioare, nu am nimic.

  @clamaria: eu mă mai duc vineri la 18.00. Trebuie să-i anunț dinainte dacă mai vine cineva, să se asigure că au ghete disponibile pe mărimea ta. Putem să vorbim pe FB :).

 4. Wooow..ce frumoosss:X

 5. Irina says:

  Si cat costa un abonament? 😀

 6. Ines Prodan says:

  150 lei/lună cu două ședințe pe săptămână. Și cred că mai au și alte variante, dar eu numai pe asta o folosesc.

 7. chloe says:

  Ines, 1000 de sarituri…impresionant! Eu nu sunt asa vrednica, dar sper sa scap fara dureri de spate…vom vedea. Ma intreb cum o fi sa sari coarda cu ghetele alea 😉

 8. Ines Prodan says:

  @chloe: 1000 de sărituri pe toată perioada zilei. Cam câte 300 deodată. Se poate sări și coarda cu ghetele și am înțeles că se poate face chiar și jogging, dacă ești avansată. Nu e cazul aici :).

 9. Catalina says:

  e foarte tare, nu am încercat dar la sala la care mergeam se făcea și Kangoo și la fel, intructoarea făcea toate ședințele cap-coadă cu fetele, de câteva ori pe zi, era foarte tare și arăta super, logic! 🙂

 10. Anca says:

  Ce simpatic gen de miscare! Pare foarte distractiv!

 11. […] ce îmi provoacă neplăceri, dar pe care le pot suporta cu vitejie. De exemplu, pot să fac Kangoo Jumps până când mi se face rău și încă puțin după, pot să suport (săptămânal!) un masaj […]

 12. […] un an de Kangoo Jumps (chiar dacă, în ultima lună, nu a mai fost atât de intens) pot spune că am observat […]

 13. […] Sărbătorile mele au fost săltărețe și fără kilograme în plus. Au fost cu portocale, cu carne de pui, cu mult timp liber și cu transformarea acestuia în exerciții energizante. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.