Azi fac exerciţii de dicţie
August 16, 2011
Ipohondră sau doar îngrijorată?
August 16, 2011

Sunt prea realistă, ce vrei să fac?

De când mă ştiu nu am fost niciodată genul de persoană care visează la poveşti de dragoste ameţitoare sau la o lume în care toată lumea este bună şi în care nimeni nu o să mă rănescă niciodată. Am ştiut încă de la şcoală că nu toţi copii sunt întruchiparea îngerilor, şi că sunt şi copii foarte răi care îţi fură jucăriile.

Când am mai crescut, am descoperit că prietenele cu care te joci zilnic în faţa blocului te vor părăsi pentru o altă fetiţă cu păpuşi mai frumoase şi nu se vor uita înapoi. Am învăţat că în viaţă nu poţi să ai încredere în nimeni pentru că oamenii sunt răi şi toţi te vor trăda la un moment dat dacă vor avea ocazia. Da, asta cred eu şi spun sus şi tare că nu poţi avea încredere nici în tine pentru că uneori te poţi trăda şi te poţi face singur să suferi. Atunci, ce pretenţii mai ai de la alţii?

Mă enervează de mor persoanele care ar pune mâna în foc că prietenul sau prietena nu îi va înşela niciodată, pentru că este o persoană prea bună şi că noi avem încredere totală în el. Nu suport oamenii care îşi încredinţează şi cele mai întunecate secrete altora, doar pentru că au nevoie de o confesiune. Nu mai spun de cei care visează la o lume perfectă în care ei plutesc pe un norişor cu toţi „prietenii” lor alături.

Ceea ce nu ştiu persoanele din ultima categorie este că secretul pe care l-a spus aseară prietenei ei cele mai bune şi pe care a rugat-o să nu îl spună nimănui, îl ştie deja şi iubitul ei. Şi că iubitul ei i-a spus şi prietenului său că doar nu e mare chestie. Prietenul său a povestit la nişte colegi la o ţigară că doar nu o să afle prietenul său vreodată că a spus asta. Şi tot aşa.

Ce vreau eu să vă spun este că toţi oamenii sunt răi şi că toţi îşi urmăresc interesul propriu, şi chiar şi copiii ce sunt nişte fiinţe inocente au micile lor răutăţi. Noi, ca adulţi ce ne învârtim în acest cerc al răutăţii de când ne naştem, de ce ne mai mirăm şi de ce mai plângem când cineva ne răneşte?

Sursă foto: apearlintheworld.wordpress.com

Share

3 Comments

  1. Cris says:

    Frumos articolul şi,intr-adevăr,realist.

  2. Ioana says:

    A spus cineva odata: ,,daca cineva iti face un bine, neaparat sa te intrebi: De ce?”, si “daca cineva iti face un bine neconditionat, nu-l vei afla niciodata” = in sensul ca nu vei afla niciodata persoana care ti-a facut acel bine 🙂
    Ca sa nu mai vorbim de “nici un bine nu ramane nepedepsit” 🙂 , dar, oricum ar fi…totusi incurajez binele, poate intr-o buna zi, binele nu va mai fi un lucru atat de rau

  3. […] consider o femeie dintr-o bucată, de cele mai multe ori prea realistă, cu picioarele pe pămȃnt. Nu-mi place să mă alint, să mă pisicesc, să fac ochii de Puss in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.