Azi merg la Karaoke Party
March 16, 2011
Cine mai vine la Târgul de Turism al României?
March 16, 2011

Sunt o mare cheltuitoare

Uite că am recunoscut! Partea bună este că nu sunt singura; cunosc foarte puţini oameni de o vârstă apropiată cu a mea care chiar să poată pune bani deoparte pentru “zile negre”. Şi nu pentru că nu ar găsi măcar 100 RON lunar, ci pentru că, la fel ca şi mine, sunt mari cheltuitori.

Şi cum aş putea să fiu într-un alt fel, când una dintre cele mai bune modalităţi de destresare este pentru mine shoppingul? Vorba cuiva: “Sunt aşa de stresata, încât aş proba cinci bluziţe şi mi-aş cumpărat zece!”. Întotdeauna găsesc ceva de cumpărat, ceva de care, evident, am neapărată nevoie, o nevoie proaspăt descoperită, dar reală.

Uneori parcă aş avea un mic monstru în interior care simte că se apropie sfârşitul lunii şi mă prinde cu bani în buzunar. Doamne fereşte să se întâmple aşa ceva! Monstrul din creierul meu îmi creează nevoi pe care eu le satisfac. Fie că este vorba despre o cremă de faţă care se transformă în cremă + mască + loţiune + gel de curăţare, fie că este vorba despre o pereche de ciorapi pe care eu îi transform în ciorapi + rochiţă + pantofi, cert este că monstrul din capul meu este vinovat de faptul că de foarte puţine ori în viaţa mea chiar am reuşit să economisesc din proprie iniţiativă.

La voi cum e cu economiile? Reuşiţi să le aveţi?

Sursa foto.

Share

7 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Cand eram asa de varsta voastra mereu aveam un ban pus deoparte(oare nu eram stresata?),sau poate ca avand parintii langa mine si oferindu-mi ceea ce doream reuseam sa strang din banii mei.Acum am ramas doar sa ma gandesc la acele vremuri.

 2. Catalina says:

  aaaaa….nu! sigur nu! 🙂

 3. MihaelaC says:

  Este imposibil sa nu-mi fuga lunar ochii pe ceva; si da, intr-adevar, toate sunt nevoi reale inmultite cu 2 :). Dar asta defineste o trasatura a femeilor: farmecul ala de a gasi lucruri dragalase, care ne fac viata mai colorata.

 4. Clara says:

  Eu reusesc sa fac economii. Dar se duc imediat pe haine :)) Nu ma pot abtine cand vine vb de haine, din pacate :))

 5. Nu pot sa strang bani! Nu pot si pace. Si nici macar nu e senzatia aia placuta ca ti-ai cumparat ceva pentru tine, ci ma bucura faptul ca am cumparat ceva. ORICE :))

  Asa ca ma bucur sa cheltui bani si pe iaurt si pe pantofi, si pe rochite si pe tigari, si pe taxi si pe cafea.

  😀

 6. Vaaai si eu am o mare problema recunosc. Eu cheltui uneori salariul doar in cateva zile pe haine, dulciuri, carti, iesiri in oras. De multe ori am incercat sa fac economii insa nu imi reuseste.

 7. […] că nu sună ca un mare răsfăț, dar, așa cum am mai menționat și în alte rânduri, eu sunt o mare cheltuitoare și niciodată nu reușesc să ajung până la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.