cleopatra
Cleopatra se vede altfel după 30 de ani
February 2, 2016
carrie
Carrie rezolvă altfel problemele
February 8, 2016

Suferă dar să știm și noi!

Se spune deseori că pe facebook toată lumea are o viaţă perfectă. Sincer, aş vrea să văd asta de o mie de ori mai des decât suferinţa stupid de publică a unora. Femei şi bărbaţi deopotrivă îşi varsă lacrimile virtuale şi deplâng iubiri apuse încă de pe vremea când se consumau.

“Ce are ea?” spune mai nou Delia care a devenit un fel de femeie-model pentru toate celelalte blonde din jurul nostru. Cumva piesa aceasta a fost preluată cu frenezie şi nu mai e însoţită de “poţi trăi fără mine, dar nu merită!” ci de “sper că eşti fericit!”. Va fi declaraţia multora o perioada căci doar devenim mai buni după ce ieşim din relaţii, nu? Cum altfel să vadă celălalt altruismul nostru şi ce a pierdut?

Nu cred în suferinţa publică cum nu cred nici în iubirea scrisă pe toate gardurile. Da, e frumos când cel cu care eşti postează câteva poze cu tine căci simte nevoia să ştie toată lumea că e mândru de cine îi este alături. De preferat ar fi însă să nu fie din fiecare moment al zilei şi al nopţii. Poate puţină decență nu strică nimănui. Poate dreptul la intimitate ar trebui aparat şi ţinut departe de wall-uri. Dar cum să ai toate acestea când orice faci e check-uit non-stop?

Zâmbete şi pozitivism – asta ar trebui să se vadă în oglindă dar şi în public. În schimb, ca să poţi fi o persoană orientată spre soluţii ar trebui să ştii să faci pace cu suferinţele prin care treci. Nu îţi va rezolva nimeni asta şi în niciun caz dacă scrii sub poză “wipe tears with roses!”. Avem cu toţii traume în viaţă, peste unele trecem iar pe altele le ducem cu noi păstrându-le în suflet, acolo unde nu le poate întina nimeni cu niciun comentariu de complezenţă. Da, pierdem mult şi poate uneori, pe nedrept însă dacă simţim nevoia să ştie toată lumea poate ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva suferinţa aceasta e doar de faţadă, falsă şi doar pentru că ne place să fim victime? E liniştitor să vezi câţi oameni ţi-au dat Like la citatele tale despre iubirea trădată, nu te simţi singur şi mai mult, faci parte dintr-un grup. Apartenenţa e întodeauna dorită însă preţul e mare: îţi pierzi dreptul de a iubi căci în ochii celorlalţi trebuie să rămâi o victima altfel îţi pierzi credibilitatea.

Iubirile se întâmplă în această viaţă mai des decât credem. Pe unele le aşteptăm cu fiori adolescentini pe altele cu temeri mature. Nimeni nu rămâne neiubit! Important e însă să fii demn de asta iar acest lucru îl câştigi păstrându-ţi sufletul departe de like-uri ca să ştii cum să i-l dai celui care va să vină.

Întorcându-mă la Delia, de preferat să ştie cel de lângă tine cât de bun eşti în timpul relaţiei, nu după. Ce sens mai are să îţi smulgi părul de sub pălărie întrebându-te ce are ea? Mai bine vezi ce ai tu de oferit şi mergi mai departe cu inima deschisă. Poţi avea suprize plăcute!

Sursă foto: izquotes.tumblr.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.