fotografia imobiliara
Fotografia care te face să cumperi o casă sau o vacanță
March 13, 2017
Mâinile mamelor
March 16, 2017

Sport la mine în sufragerie

Încep prin a vă spune că nu am mers niciodată la sală. Am fugit în direcția opusă de fiecare dată când am avut ocazia și asta pentru că sunt mai timidă din anumite puncte de vedere. De fiecare dată când sunt pusă în fața unei situații noi, mi se pune un nod în gât și mă simt de parcă al meu corp refuză să-mi mai asculte comenzile.

Și numai gândul că aș fi într-o sală cu multe alte persoane străine, care ar putea arunca un ochi pe mișcările mele „fabuloase”, mă bagă într-o panică totală. Mai ales că n-am avut niciodată sportul în sânge.

Tocmai de aceea, de fiecare dată am ales să fac mișcare între pereții propriului meu apartament. Ba am pedalat la bicicletă, ba am făcut abdomene și genuflexiuni, ba am încercat să mă sincronizez cu domnișoarele antrenoare de pe youtube etc.

Dar niciuna din activități nu s-a lipit permanent de programul meu săptămânal. De fiecare dată renunțam după prima lună, cu promisiunea că iau doar o pauză și că voi reveni la activitate de îndată ce-mi dispare oboseala. Și bineînțeles că oboseala nu se lăsa alungată…

De data asta, însă, cred că am găsit modalitatea prin care să fac mișcare și să mă și distrez în același timp. Nu e nici „zumba”, nu e nici „body pump”, „kangoo jumps” și alte minuni. Este invenția pe care la început nu mi-am dorit-o în casă – căci m-am gândit că o să-i ocupe tot timpul prietenului meu și n-o să mă mai bucur de atenția sa – și pe care acum aș șterge-o de praf și aș lustrui-o în fiecare zi: Xbox 360 Kinect.

Pe lângă faptul că am găsit un program de antrenament care se mulează perfect pe nevoile mele (Nike + Kinect Training), mai am și o groază de alte joculețe care mă fac să țopăi prin casă cu orele, de a doua zi abia reușesc să mă ridic din pat.

Nike + Kinect Training a fost dragoste la prima vedere. Eu l-am analizat și m-am entuziasmat maxim, iar „el” mi-a analizat corpul (înălțime + greutate) și mi-a dat un set de exerciții pentru a-mi testa rezistența și flexibilitatea, după care mi-a conceput un plan de lucru. Astfel, de 3 ori pe săptămână: luni, joi și sâmbătă, am întâlnire cu antrenorul meu personal, pe care l-am botezat Costel; Costeluș, când e simpatic și îmi aplaudă eforturile.

Apoi, ar mai fi Kinect Sports Season 1&2, care îți permite să joci volei, baseball, fotbal american, bowling, darts, tenis și multe altele, chiar la tine în sufragerie.

O să spuneți că nu se compară cu mersul la sală și alergatul la 5 dimineața prin oraș, dar pentru mine, care nu am mai făcut mișcare de când era bunica fată mare, metoda asta funcționează bine! Atât de bine încât într-o zi nici nu am simțit cum au trecut 7 ore de țopăială. M-am oprit abia atunci când am simțit că-mi cedează un mușchi la piciorul stâng.

Să mai spun ce febră musculară am avut a doua zi? Nu mai spun…

Nike + Kinect training 2

sursa foto: factodesign.com; arhiva personală

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.