Cum pot să scap de unghiile galbene?
August 22, 2011
Peripeţii cu mama
August 22, 2011

Sindromul de viitoare nevastă

A fost sâmbătă  – deci party. Petrecerea de ieri, de o decadenţă britanică amuzantă s-a lasat cu mojito, shoturi de Tequila Gold cu felii de portocale şi revelaţii cu scortişoară. Acum am o mutrişoară de om curios care nu trece fara doua aspirine şi magicul All About Eyes de la Clinique. Am atins măcar un sfert de club în dansuri frenetice şi multe subiecte tari cât am stat la masă. Cum ar fi gesturile prin care o femeie arată inconştient că place un bărbat. Dupa multe glumiţe şi clişee s-a ajuns chiar până la celebra supoziţie din Limbajul Trupului care spune că dacă o tipă lasă o persoană de sex opus să îi umble în geantă nu ar avea nimic de obiectat în a deveni intimă cu aceasta – replică de la care toţi amicii mei au început să se laude prin genţile sau clutch-urile cui au umblat şi în ce scop.

Observând că fetele de la masă se îmbujoraseră deja de ruşinică, am început să caut un gest similar, aproape inconştient pe care îl fac barbaţii în acelaşi fel – trebuia să mutăm meciul şi pe terenul lor. Şi mă jur că nu a durat mult până să nu mă dumiresc că putem întoarce ştafeta cu o „apucătură” pe care o manifestă sexul tare destul de des. Ai observat până acum, că în momentul în care doreşti să fumezi o ţigară, între bărbaţii de la masa se poartă lupte foarte scurte de aprindere? Şi că aproape simultan 2-3 aprind bricheta dar cel care îţi dă foc cu adevărat este numai unul? Am avut de râs până dimineaţa.

Aproape de sfârşitul petrecerii, în clipele acelea în care până şi pantofii lucraţi cu cea mai sinceră măiestrie te atacă în flanc şi conversaţiile devin mai aprinse şi mai adânci, si-a facut loc revelaţia serii. Amicul gay care nu e gay – prietenul meu de shopping şi ieşit în societate , pe sfert filozof, pe sfert politician şi în jumătatea cealaltă fără norocul unei relaţii de lungă durată, m-a făcut în sfâşit să-i înţeleg drama, zbuciumul şi dispreţul faţă de fostele lui.

Eu tot încercam, altruistă, să aflu ce nu-i convine la niciuna în momentul în care acestea invocă dorinţa de relaţie serioasă, atât timp cât, în adâncul inimii lui de om mare, îşi doreşte acelaşi lucru. Şi mi-a dat un răspuns la care nu mă aşteptam defel: Toate ajung la un punct în care îmi mărturisesc că vor neapărat un soţ, un familist, un părinte bun pentru copiii lor. Ca şi când nu ar conta cine e omul care joacă acest rol. Ca şi când ar umbla cu un şlap să vadă cui ii vine. Ca şi cum ar putea fi oricine în locul meu.

Cu mine cum rămâne? Am rămas blocată câteva secunde şi am realizat că ăsta e un punct de vedere foarte bun. Oricine, wow. E aşa de des întâlnită povestea încât nici nu ne dăm seama căt de tristă şi stupidă e. I-am spus râzând că e un romantic care are dreptate. Şi bineînţeles s-a strâmbat, iar eu m-am jurat că îţi spun şi ţie chestia asta cum mă trezesc.
Dacă ar mai fi fost timp de revelaţii aş fi vrut să aflu ce înseamnă să fii întradevăr bună la pat.  Şi-atunci ar fi fost complet o zi de sărbătoare. Dar am timp de cercetări până acuşica.

Abia aştept să văd ce răspunzi. Pe data cealaltă şi nu uita: cum îl aşterni aşa îl vei iubi!

Aşa o fi?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vlZqtqWPJzM[/youtube]

Sursa: flickr.com

Share

1 Comment

  1. Helga says:

    Sa stii ca si reversul e valabil. Exista barbati care sufera de sindromul de viitor sot.

    Nu e deloc placut sa observi ca poti fi atat de usor de inlocuit. Vrem sa credem despre noi ca suntem unici, irepetabili, minunati, speciali, dar mereu descoperim ca cel/cea de langa noi ne pot incadra cu usurinta in categoria “oricare”.

    Familia, casnicia, unul-doi copii, o casa, o masina – astea sunt cliseele care se regasesc in majoritata celor care trec de o anumita varsta, chiar daca unii nu recunosc niciodata fatis.

    Mult mai important decat toate acestea imi apare echilibrul pe care reusesti sa il imparti cu “partenerul” tau, ideea de a te putea indragosti over and over again de aceeasi fiinta, linistea traiului in comun, micile banalitati impartasite cu drag…

    “We dream and dream of being seen as we really are and then finally someone looks at us and sees us truly and we fail to measure up.” Din pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.