Mary Higgins Clark – Regina Suspansului
June 12, 2012
Cooking Party – episod pilot
June 12, 2012

Şi-am devenit sarcastică fără să-mi dau seama!

A ȋnceput undeva prin perioada liceului, cȃnd am devenit ca şi majoritatea adolescenţilor o persoană „chinuită”, ce simţea că majoritatea adulţilor sunt ȋmpotriva ei şi o plictisesc cu sfaturi nesfȃrşite. Şi uite aşa am devenit sarcastică. De atunci a ȋnceput „prietenia” mea bolnăvicioasă cu sarcasmul.

Consider că majoritatea persoanelor care sunt sarcastice fac acest lucru pentru că se simt superioare şi au o dorinţă morbidă de a-i tachina pe cei din jur. Eu am devenit sarcastică din dorinţa de a-i provoca pe ceilalţi, de a-i face să ȋmi ofere replica aia inteligentă, usturătoare, care să mă facă să zȃmbesc şi să spun ȋn sinea mea: „Ia uite un om isteţ, care este pregătit oricȃnd cu o replică”. De multe ori este metoda mea de a testa rapiditatea celor din jur sau de a vedea cȃt de pregătiţi sunt pentru a-mi oferi un răspuns plin de isteţime.

Uneori bine ascuns, alteori mult prea la suprafaţă, sarcasmul meu este pregătit să iasă ȋn lume ȋn doze bine pregătite. Atunci cȃnd doza este prea mare sau prea concentrată devin răutăcioasă şi urȃcioasă. Şi-atunci ȋmi dau seama şi o las mai moale. Un sarcasm dus la extremă devine frustrare. Şi e chiar trist cȃnd văd ȋn jurul meu persoane care cred că sunt sarcastice cȃnd de fapt frustrările lor ies la suprafaţă.

Sarcasmul se ȋnvaţă, se dobȃndeşte de la cei din jur. Poate ai fost rănit, poate ţi s-au spus mult prea multe la un moment dat şi tu nu ai avut replică atunci. De cele mai multe ori sarcasmul vine ca un efect la comportamentul celorlalţi. Sau poate la al tău. Indiferent de factorul care ȋl declanşează este important să nu ȋl folosiţi prea des. Sau cel puţin nu ȋn faţa unor persoane care nu ȋl apreciază. Nu numai că ȋi puteţi răni, dar vă puteţi pierde replici bune şi acide fără sens. Nu cred că vreţi să vă irosiţi bunătate de sarcasm.

La voi cum e treaba cu sarcasmul?

Sursă foto: imgfave.com

Share

1 Comment

  1. clamaria says:

    Frumos Scris! Insa, dupa parerea mea, cheia e tocmai sa stii la cine prinde sarcasmul iar cu ceilalti e bine sa dai drumul la robinet foarte incet:)
    De multe ori sarcasmul e confundat cu luatul peste picior, mockery daca vrei, desi poate intentia si mesajul comunicat sint ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.