Un an de Belva – articol colectiv
September 6, 2011
Un concediu de … 7.000 de km
September 7, 2011

Seriale britanice: Dr Who

Mărturisesc că până nu demult serialele britanice mă cam plictiseau: statice, acţiunea avansa cu greu, pe stilul smuls-împins, toate acestea mă adormeau irevocabil.

Şi totuşi, ca în orice situaţie, am găsit şi câteva excepţii, cum ar fi: Midsommer murders, Taggart, uneori Aventurile lui Sherlock Holmes şi …Doctor Who, ultimul fiind produs de  BBC Wales (Ţara Galilor).

Deşi nu l-am urmărit de la începutul sezonului , trebuie menţionat că Doctor Who este prezent pe ecranele din Marea Britanie încă din…1963 fiind astfel cel mai longeviv serial TV (fiind înscris în Cartea Recordurilor), iar unele situaţii depăşesc puterea mea de înţelegere (am menţionat că este un serial SF?), m-a captivat definitiv. Ca să nu mai zic de umor englezesc, pardon…galez.

Pe scurt, dacă sunteţi familiarizaţi cu “Maşina Timpului” a lui H.G.Wells, nu va fi greu să înţelegeţi acţiunea acestui serial, care prezintă aventurile unui stăpân al timpului (aflat la a 11 regenerare şi astfel…la a 11 înfăţisare-apropo, la fiecare regenerare întinereşte din ce în ce mai mult) şi ale asistentelor lui (prima a fost interpretată de Billie Piper, dacă vă mai amintiţi), iar umorul aferent este pur şi simplu savuros!

Merită urmărit 😉

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.