Brand Film Festival- festivalul de scurtmetraje
September 27, 2011
Tabbouleh! شهية طيبة! (poftă bună!)
September 28, 2011

Senzaţii tari şi valuri mari

Pentru că (şi mie) mi-e greu să accept că vara s-a dus şi odată cu ea, majoritatea distracţiilor tipice verii, am fost la un parc de distracţie acvatic în luna septembrie! Şi asa îmi doream de mult timp să merg şi n-am apucat, şi asa luna septembrie nu e mult diferită de luna august în Irlanda, aşa că m-am dus!

Dacă afară era cam frig şi aducea a ploaie, cum am intrat în parcul denumit simbolic „Funtasia”, m-am simţit de parcă vara ar fi venit la mine, m-a luat de mană şi m-a ridicat în zbor spre o altă lume, unde e mereu vară, cald, distracţie şi multă apă!

Însă ceva ce n-am ştiut e că doar o parte din Funtasia reprezintă parcul acvatic, iar în rest există de toate: jocuri de căţărare, bowling, biliard, jocuri de noroc, aparate care imită o tornadă, maşini care te trimit într-o lume 4D şi tot felul de alte lucruri la care nici nu mă gândisem înainte să ajung acolo.

Dar pentru că apa a fost cea care m-a atras să vizitez parcul, evident că mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului înconjurată de valuri. M-am dat pe toate toboganele cu apă, chiar dacă la unele m-am fâstâcit mai mult înainte să-mi fac curaj şi apoi m-am dus la zona cu distracţii mai … de senzaţie.

Aici era un tobogan înalt care te aducea într-un fel de cupă de îngheţată imensă, unde te învârteai în cerc, până când ajungeai la un tunel ce ducea spre un nou tobogan. Şi de aici te duceai fie cu spatele, fie cu faţa, după cum nimereai, în jos pe toboganul final, care te aducea în bazinul principal, de-a cărui apă te loveai cu oarecare putere. În fine, câţiva fluturaşi în stomac au fost, însă nu foarte obraznici!

La următorul tobogan, însă, nu am putut să-mi ţin ochii deschişi pe tot parcursul „distracţiei”, cu toate că m-am dat de două ori pe el. Era un tobogan extrem de abrupt la început, care te aducea în zona unui alt „tobogan”, însă unul lat, mare şi înalt. Bărcuţa în care te aflai singură sau cu altcineva urca până sus de tot, în varful toboganului lat, după care îţi dădea drumul în jos, înspre bazinul principal, cu putere triplată.

Şi după atâtea senzaţii tari a trebuit să mă linistesc puţin, înainte să ies la celelalte jocuri, aşa că m-am încălzit în jacuzzi, mi-am uscat părul şi am ieşit din parcul acvatic, dar nu şi din Funtasia. Erau atât de multe lucruri de făcut acolo, încât n-aş mai fi plecat niciodată! Şi m-aş reîntoarce oricând la toboganul aducător de senzaţii maxime. 🙂

Cine mai e fan fluturaşi în stomac să ridice două degete!

Sursa foto: funtasia.ie

Share

1 Comment

  1. cucky says:

    Vai ! Eu am fluturasi in stomac numai citind dar sa mai si experimentez ! Nu-i de mine. Prefer sa gust aceasta distractie prin … reprezentanti ca tine. Hahaha !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.