Cum să ”supraviețuiești” în România
December 16, 2010
La mulți ani, Alexandra!
December 16, 2010

Scrisoare către Moşu’

Am fost zilele trecute în vizită la o nepoţică şi am „construit” împreună scrisoarea către Moş Crăciun. Procesul a fost lung şi anevoios, dorinţele erau numeroase, ordinea greu de stabilit, iar Moş Crăciun, alias mama şi tata, făceau semne disperate că nu au bani să cumpere aceeaşi păpuşă în 3 variante diferite.

După vreo oră şi ceva de îndelungi cugetări şi muncă de lămurire, cum că moşul nu mai are atâtea jucării ca în anii trecuţi şi că trebuie să treacă şi pe ceilalţi copii, care au fost la fel de cuminţi ca ea,  🙂 am reuşit să stabilim care sunt cele mai importante 4 lucrurile pe care şi le doreşte.

Probabil veţi crede că ce-a fost mai greu a trecut, da’ de unde! Greu a fost cu alegerea titlului. Se pare că tradiţionalul “Dragă Moş Crăciun” este prea tradiţional pentru ea. Asta vor scrie toţi copiii de la grădiniţă şi nepoţica mea vrea ca scrisoarea ei să iasă în evidenţă, doar dorinţele ei sunt cele mai importante, nu? Următorul pe listă a fost „Dragă Moşule”, dar şi acesta a fost rapid înlocuit, deoarece mămica i-a spus cândva că nu-i frumos să le zici oamenilor în vârstă, moşi şi babe. Au urmat alte zeci de variante, dar trecem direct la titlul final „Dragă bunule Moş Crăciun”. Ehe, mică, mică, dar deja ştie că vorba dulce, mult aduce.

Dragă bunule Moş Crăciun,

Anul acesta te rog din nou să-mi aduci o casă mare şi roz pentru păpuşi, aşa cum are vecina de la 2, că m-am săturat să mă duc la ea să mă joc, vreau să mă laud şi eu cu căsuţa mea.
Aş vrea  şi o cutie din aceea care cântă frumos… ooo da, chiar mi-ar plăcea una, să o ascult în fiecare seară înainte de culcare, ca săraca mama să nu fie nevoită să-mi mai citească poveşti.
Mai vreau şi o surioară, lui Dani de la grădi i-a adus barza un frăţior, dar eu vreau ca surioara să mi-o aduci tu, pentru că eşti mai frumos decât o barză.
Şi, te rog, cel mai şi cel mai mult îmi doresc să vină şi Cristi la serbarea de la grădi, acum e răcit şi mama lui nu-l lasă să iasă din casă. Dar e partenerul meu de dans si e atât de drăăăăăguţ, îmi place să dansez şi să mă joc cu el.

Cu mare drag,
Fata Moşului, Emy

Belvelor, voi mai ştiţi ce dorinţe aveaţi la vârsta de 5 ani?

Share

8 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Ce frumos!
  As vrea sa scriu din nou o scrisoare Mosului,dar din pacate acum doar le citesc.

 2. oana says:

  Lorelay, ce te opreste? Acorda-ti cateva minute de relaxare si asterne pe hartie cele mai dragi ganduri si dorinte 🙂

 3. Andreea Marc says:

  Oana are dreptate. Ia pune mâna pe hârtie și pix și scrie-i Moșului tot ce vrei. Așa conștientizezi ce nevoi ai și îți îndrepți energiile spre îndeplinirea lor 🙂

 4. La 5 ani cred ca imi doream foarte mult sa imi aduca mosul o jucarie de plus, o masinuta si cat mai multe dulciuri. Si tin minte ca Mosul Mama mi-a adus :))

 5. Teo Grigorie says:

  Of, draga mea… ai un stil asa frumos de scriere :X Cred ca te inchiriez sa imi spui povesti noaptea 😀

 6. oana says:

  Cu cea mai mare placere Teo 😛

 7. Ines Prodan says:

  Vai, ce drăguuuuuț! 😡 Mai ales comparația cu barza, priceless! 🙂

  Eu la 5 ani îmi doream o păpușă în formă de bebeluș adevărat și știu că Moșul mi-a adus un struț din ala care avea capul și picioarele legate cu ațe și puteai să-l miști tu.

  N-am înțeles analogia și n-o înțeleg nici acum…

 8. Nu stiu cati ani aveam, dar oricum vreo 5-6. Eram cu tata intr-o librarie si ii tot aratam eu o carte super cu Barbie sau viata lui Barbie, nu mai stiu exact si ii tot spuneam ca asta vreau sa imi aduca Mosu. Si “Mosu” chiar asta mi-a adus si am fost atat de fericita. Atunci am realizat ca Mos Craciun chiar exista caci altfel nu avea el cum sa stie ca eu voiam cartea aia, adica doar daca ar fi fost cu mine:)) Ce zile superbe:X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.