cuplu
La mulți ani, iubitule!
May 17, 2017
Relația perfectă sau imperfectă?
May 18, 2017

Sâmbătă lansez o carte!

cover_lansare_ccarte_belva

Chiar și scriind titlul de mai sus și încă nu îmi vine să cred că se întâmplă. Sunt coautoarea unei cărți în care mi-am lăsat să zburde o bucățică de suflet și pe care o lansăm la Iași sâmbăta aceasta. Trebuie să scriu și să repet cu glas tare acest lucru ca să și cred că se întâmplă cu adevărat. Un vis minunat devine în sfârșit realitate în același an în care voi deveni mamă pentru a doua oară.

Scrisul e o pasiune veche și e o activitate solitară, așa că acum când sunt rugată să vorbesc despre ceea ce am așezat în paginile cărții, mă simt ușor încurcată. Prefer să spun că las rândurile mele să vorbească pentru mine, pentru că eu, de cele mai multe ori, roșesc. Nu îmi place să fiu în centrul atenției, dar recunosc, sunt om, și îmi place când sunt apreciată pentru ceea ce fac sau când primesc un feedback pozitiv în legătură cu asta.

Cât despre lansare, mărturisesc că am emoții până la cer și înapoi din n motive, care de care mai ridicole pe măsură ce le așez aici pe „hârtie”.

Pe de o parte, mă tot frământ ce anume vă voi spune acolo, înafară de îndemnul de a citi cartea. Nu mă consider scriitoare în adevăratul înțeles al cuvântului, doar îmi place să scriu, nu consider că am mutat vreun munte din loc, dar mi-am realizat într-adevăr o mare dorință personală. Cât despre ceea ce voi spune, am șters și rescris mental cuvintele de multe ori. Sper doar să fiu coerentă și să nu mă bâlbâi.

Cu ce mă îmbrac? Am vreo cinci variante de rochii și combinații în minte, dar nimic nu se mai așează așa cum știam, mai ales că burtica de gravidă a crescut vizibil. Recunosc că am avut coșmaruri în legătură cu asta. Nu vreau să apar acolo altfel decât ceea ce sunt zi de zi, dar totuși e un eveniment major în viața mea și îmi doresc să mă simt bine în pielea mea, cu burtică cu tot.

Mi-e frică să nu dezamăgesc. Oricum aș apărea și orice aș zice, mi-e teamă să nu mă dezamăgesc în primul rând pe mine, în al doilea rând pe colegele mele din Belva și, bineînțeles, pe voi, cei care veți veni acolo să ne susțineți sau să ne cunoașteți.

Mi-e frică că-mi va fi rău. Dacă la prima sarcină zburdam fericită pe la serviciu și cumpărături, a doua sarcină a venit cu un pic mai multă încărcătură emoțională, peste mai multă oboseală pentru că deja am în grijă fetița de un an și două luni, mamele mă vor înțelege, și cu mai multe stări de rău. Am avut câteva zile în care din cauza agitației de tot felul nu m-am simțit deloc OK. Sper ca ziua de sâmbătă să-mi aducă emoții pozitive și nu stări de amețeală.

Prin urmare, iată că am fost cât se poate de francă și deschisă. Sunt tot o femeie perfect de imperfectă, căreia îi este frică, care are emoții și speră să fie constructive, care visează și se sperie când ceea ce visează devine realitate.

Vă așteptăm deci, sâmbătă, 20 mai, la Bistro Felix de la ora 11, să sărbătorim împreună apariția cărții noastre. Nu uitați că pentru participare, vă invităm să completați un mic formular de înscriere, disponibil aici. Nu durează decât două minute, parol!

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.