Azi încep din nou să scriu
January 5, 2015
Abundență … cu de toate de Sărbători
January 6, 2015

Salvează-mă!

După ”Chemarea îngerului” și ”Ce-ar fi fost dacă”, m-am ”întâlnit” pentru a treia oară cu Guillaume Musso. De data aceasta, am ales o carte nu la fel de celebră, dar care te prinde la fel de mult – ”Salvează-mă”. E greu să nu îi deosebești stilul de scris lui Musso. Deși la început poți crede că acțiunea și stilul sunt cam aceleași, îți dai seama imediat că misterul și aventura lasă câte o doză diferită în fiecare carte.

Acțiunea pornește pe un drum pe care nu te aștepți și pe care cu greu ți l-ai putea imagina. Și așa e fiecare întâlnire din cărți cu Musso. În romanul ”Salvează-mă”, facem cunoștință cu o nouă poveste de dragoste și o acțiune explozivă. De data aceasta, în centrul atenției îi avem pe Sam, un doctor văduv și încă îndrăgostit de soția sa, și pe Juliette, o tânără din Franța venită în New York în urmă cu câțiva ani cu scopul de a deveni actriță. Pentru că visul nu se îndeplinise, fiind obligată să aibă un job de chelneriță pentru a se întreține iar cheltuielile erau din ce în ce mai mari, Juliette decide să plece înapoi în Franța.

În ultima sa noapte în New York, se îmbracă cu hainele elegante ale colegei sale de apartament și iese pentru ultima oară în oraș, într-o noapte geroasă de iarnă. Întâmplarea face ca Sam să dea cu mașina ușor peste ea și, ca să se revanșeze, o invită să bea împreună un pahar de alcool. Pentru a nu se lăsa intimidată de meseria lui Sam, Juliette se prezintă a fi avocat și îl minte pe Sam cu privire la ocupația sa și la perioada șederii sale în New York.

Se pare că acele câteva ore de discuții au fost de ajuns pentru a-i duce pe cei doi în patul lui Sam și pentru a începe o frumoasă aventură de dragoste. Dar, acțiunea cărții e de abia la început și urmează multe momente captivante, care vă vor ține cu ochii în carte, pagină după pagină. Iar dacă vă voi dezvălui câtuși de puțin din ea, v-aș strica toată surpriza. În schimb, vă las pe voi să o descoperiți în întregime și vă arunc doar o scurtă întrebare: ”Ați fi în stare să decideți cum anume va muri cineva?”.

Sursa foto: libris.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.