Karaoke cu prietenii
September 6, 2010
Dezordinea din viața bărbaților
September 7, 2010

Salonul meu de acasă

Nu există femei urâte, ci doar femei neîngrijite”. Aceasta este una dintre expresiile mele preferate, deoarece nu cred că frumuseţea nu ţine cont de câteva principii sănătoase cum ar fi: îngrijirea părului, îngrijirea tenului, îngrijirea danturii, sport, un regim alimentar sănătos şi multă, multă încredere în sine. Ştiu, e mult de muncă, mai ales dacă mama natură nu a fost atât de darnică pe cât ne-am fi dorit să fie.

În vremurile noastre, e greu să nu ignori faptul că frumuseţea costă. Da, costă! De la masajele de orice tip pe care ni le dorim pentru a arăta mai bine, cremele dermato-cosmetice, machiaj, până la alimentaţia corectă. Cum reuşesc să mă îngrijesc, fără a-mi produce o pagubă uriaşă în buget? Am trucurile mele, pe care vi le împărtăşesc cu plăcere.

Crema de corp. Mi-am schimbat obiceiul de a-mi cumpăra tot felul de creme-minune, atunci când am realizat că pentru mine este un „must” şi că pielea mea nu va face faţă cantităţilor de parabeni, pe care majoritatea cremelor le au în compoziţie. Aşadar, am înlocuit crema din magazin, cu una home-made. Această cremă se prepară astfel: într-un bol de sticlă, turnaţi o lingură de ulei de măsline, o lingură de lapte şi o lingură de apă carbogazoasă şi amestecaţi până obţineţi o structură omogenă. Vă asigur, e crema-minune: face pielea foarte fină, o hrăneşte şi recent am descoperit că dacă vă expuneţi la soare, pielea capătă o frumoasă tentă ciocolatie şi scăpaţi de arsuri şi piele roşie. În plus, vă ajută şi în lupta contra celulitei.

Gomaj. Pielea are nevoie din când în când şi de acest tratament. Eu îmi fac unul uşor, utilizând o pastă compusă dintr-o lingură de făină de porumb şi o lingură de miere. Lăsaţi să acţioneze 5 minute, apoi masaţi uşor faţa şi clătiţi cu apă călduţă. Piele devine instantaneu mai fină.

Tratament păr. Uleiul de măsline face minuni şi în acest caz. Vă masaţi uşor scalpul cu ulei de măsline, apoi îl întindeţi pe toată lungimea firului de păr. Înfăşuraţi-vă părul într-un prosop înmuiat în apă călduţă şi lăsaţi-l să acţioneze timp de o oră. După, spalaţi bine părul cu şampon. Am înţeles că la fel de bun este şi oul, dar nu am încercat. Poate încercaţi voi şi mă anunţaţi şi pe mine cum este.

În loc de abonament la sală. Îmi place să fac sport şi încerc să găsesc tot felul de metode prin care să mă menţin în formă. Spre exemplu, de două ori pe săptămână dau volumul mare la muzică şi încep să fac aerobic. Nu este chiar ca la sală, dar după o oră mă simt mai uşoară. În rest, încerc să merg cât de mult pot pe jos, încerc să evit scările rulante şi din când în când fac jogging.

În loc de vizita la salon. Nu, nu am să vă spun că mă tund singură. În schimb, am economisit o grămadă de bani la capitolul coafat. Vă recomand cu căldură să achiziţionaţi un produs de coafat profesional de calitate, spre exemplu o perie rotativă. Este o investiţie pe termen lung.

Sunt doar câteva trucuri. Aştept cu interes reţete de frumuseţe home-made, care au dat roade în cazul vostru. Astfel, ne ajutăm reciproc să ne păstrăm frumuseţea, fără a cheltui foarte mulţi bani.

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

4 Comments

  1. Teo says:

    Pentru gomaj, eu mai folosesc zat de cafea iar pentru hidratarea tenului, masti cu argila.

  2. Andreea Marc says:

    Mi se pare un articol excelent, pliat exact pe profilul Belva. Iar ideile sunt geniale. Cel puțin loțiunea de corp pare atât de banală, însă are efecte scontate, care te lasă uimită.

    Eu m-am apucat de preparat deja. Aștept mai multe rețete 🙂

  3. […] tare şi răspicat că nu există aşa ceva! Poţi face din aproape orice un produs cosmetic (vezi Salonul meu de acasă), ba mai mult decât atât nu trebuie să cheltuieşti averi pentru micile plăceri de zi cu zi: […]

  4. Uite, de chestia cu crema de corp nu ştiam. Promit să încerc ASAP!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.